Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Šta je eSIM kartica?

eSIM funkcioniše kao klasična plastična SIM kartica, ali ne postoji fizički u tvom telefonu. To je potpuno digitalna kartica koja funkcioniše tako što se aktivira čip koji je već ugrađen u tvom uređaju, tako da se kartica ne može fizički izgubiti ili oštetiti.

 

 

eSIM se aktivira vrlo jednostavno u samo nekoliko koraka.


1. Poseti najbliži A1 centar ili prodajno mesto i preuzmi postpaid ili prepaid vaučer sa QR kodom.

2. Poveži svoj uređaj na Wi-Fi mrežu i skeniraj svojim uređajem eSIM aktivacioni QR kod sa vaučera.

3. Prati uputstvo na uređaju, koje će se pojaviti nakon skeniranog QR koda, kako bi tvoj eSIM bio uspešno aktiviran.

 

 

Da li mogu da prebacim eSIM iz jednog telefona u drugi?

 

Možeš, tako što ćeš obrisati eSIM sa telefona na kom ti je trenutno aktivan, a zatim ponovo skenirati QR kod sa eSIM vaučera na drugom telefonu. Zato kada prvi put uzmeš vaučer sa QR kodom, sačuvaj ga kod sebe u slučaju da u nekom trenutku poželiš da koristiš taj eSIM na drugom telefonu.

 

 

Kako da koristim dual SIM sa eSIM karticom?

 

Ako već imaš SIM karticu u svom telefonu, možeš na istom telefonu aktivirati i drugi broj tako što ćeš ga dodati kao eSIM. U kombinaciji sa svojom fizičkom SIM karticom istovremeno možeš imati još jedan aktivan eSIM.

 

Takođe, umesto SIM kartice, možeš imati i više eSIM kartica u telefonu i lako se prebacivati s jedne na drugu, s tim da samo dve mogu biti aktivne u isto vreme. Ako već koristiš dva broja i želiš dodati treći, deaktiviraj jedan od postojećih eSIM-ova kako bi se ustupilo mesto novom broju.

 

 

Kako da skeniram QR kod sa eSIM vaučera?

 

Ako imaš Android: Settings > Connections > SIM card manager > Add mobile plans > Scan carrier QR code > Skeniraj QR kod sa vaučera

Ako imaš iPhone: Settings > Mobile Data > Add Data Plan > Skeniraj QR kod sa vaučera

Ili samo uđi u kameru i skeniraj QR kod sa vaučera.

 

 

Da li mogu da kupim eSIM online?

 

Online eSIM usluga u A1 je dostupna uz Hello Stranger prepaid plan. Sve možeš da završiš online, bez odlaska na prodajno mesto i preuzimanja fizičkog vaučera sa QR kodom. Dobićeš QR kod na svoju e-mail adresu i odmah potom ćeš moći da aktiviraš svoj eSIM.

Takođe, ako želiš da postaneš A1 korisnik i prvi put kupiš online telefon uz postpaid tarifu u A1, u korpi možeš izabrati eSIM, i vaučer sa QR kodom će ti zajedno sa uređajem stići na adresu.

Ako si već u A1 i imaš SIM karticu, a želiš da pređeš na eSIM, sve što je potrebno jeste da posetiš A1 prodajno mesto. Dobićeš vaučer sa QR kodom, a nakon što ga skeniraš, za svega nekoliko minuta, tvoja eSIM kartica biće aktivirana.

 

 

Šta da radim ako izgubim telefon na kom imam aktiviranu eSIM karticu?

 

Ako izgubiš telefon ili ako nastane kvar, te ne možeš da pristupiš svom eSIM profilu, kontaktiraj nas na broj 060 1234 .

 

Ako te zanima koje su tačno razlike između eSIM i SIM kartice, pročitaj detaljnije ovde.