Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
ESG

Aktivno prihvatamo svoju ekološku i društvenu odgovornost promovišući efikasniji i održiviji način rada i života. Očuvanje životne sredine, društveno i korporativno upravljanje (ESG) za A1 Srbija predstavljaju dugoročne stubove vrednosti kompanije, dok strateškim pristupom u fokus stavljamo važna pitanja i primenu rešenja iz ovih oblasti.

Očuvanje životne sredine

U sinergiji sa ostalim članicama A1 Telekom Austrija Grupe, zajedno radimo na ostvarenju glavnih ciljeva A1 Grupe u koje spadaju smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, postizanje karbonske neutralnosti uz povećanje energetske efikasnosti, kao i podizanje svesti o cirkularnoj ekonomiji i neophodnosti reciklaže starih uređaja.

Odgovornost prema društvu

Važan segment delatnosti usmeren je i na očuvanje kulture i umetnosti, jačanje znanja i sticanje novih digitalnih veština kod najmlađe i najstarije populacije, negovanje ravnopravnosti i postavljanje humanosti kao imperativa.

Korporativno upravljanje

Usklađenost sa visokim standardima zaštite podataka je osnova poslovanja A1 Grupe i A1 Srbija. Time osiguravamo poverenje kupaca i striktno se pridržavamo važećeg zakonskog okvira u oblasti zaštite podataka i bezbednosti informacija. Posvećeni smo tome da obezbedimo da se naši dobavljači, distributeri i drugi trgovinski partneri pridržavaju ponašanja navedenih u kodeksu ponašanja u odnosu na svoje zaposlene, uključujući poštovanje ljudskih prava.

Pokreće nas 5000 solarnih panela

Korišćenjem najsavremenijih tehnologija u izgradnji i održavanju naše telekomunikacione mreže povećavamo energetsku efikasnost i smanjujemo emisiju ugljen-dioksida. Prešli smo dug put od kada smo postavili prvu hibridnu baznu stanicu koja koristi energiju sunca i vetra, kontinuirano nastojeći da povećamo udeo energije iz obnovljivih izvora kroz ugradnju solarnih panela.


Sada nas pokreće 5000 solarnih panela i tu se nećemo zaustaviti.Saznaj više Saznaj više

Smanjujemo posledice klimatskih promenaSmanjujemo posledice klimatskih promena

Gradovi i urbane sredine su sve češće suočeni sa poplavama usled velikih padavina koje pretvaraju gradske ulice u reke, dok kanalizacioni sistem postaje zagušen, povećavajući rizik od oštećenja infrastrukture i imovine. No, postoje svetske prakse koje mogu pomoći u rešavanju ovog problema, a jedna od njih su kišne bašte

Kako bi pospešili kvalitet vazduha i doprineli očuvanju životne sredine, kroz projekat „Niklo kao ja“ ćemo napraviti prve kišne bašte u Srbiji, i to 10 kišnih bašti u 10 gradova Srbije.

Smanjujemo posledice klimatskih promena

Bezbedni klinci

Kao pružalac komunikacionih usluga, intenzivno pokrećemo pitanje bezbednosti dece na internetu. Imajući u vidu da mnoge online trendove najmlađi ujedno i najlakše usvajaju, ponudili smo podršku roditeljima u vidu portala Bezbedni klinci i istoimenog podkasta.

Saznaj više
Close
Bezbedni klinci


Zanimljiv i edukativan sadržaj na Bezbednim klincima na raspolaganju je roditeljima da budu pravovremeno informisani i ne gube korak sa mališanima koji odrastaju u digitalnom dobu. Cilj jeste da upravo roditelji budu samouvereni i spremni da svojoj deci budu prva adresa za svaki savet, pitanje i reakciju kada je u pitanju bezbedno korišćenje interneta.
U izradi sadržaja učestvovali su stručnjaci iz Pedagoškog društva Srbije i Instituta za digitalne komunikacije, a platforma sadrži i rezultate relevatnih istraživanja, savete i objašnjenja različitih situacija na društvenim mrežama, aplikacijama za dopisivanje, kao i korisne sajtove.

A1 Srbija uvodi Eco Rating na domaće tržišteA1 Srbija uvodi Eco Rating na domaće tržište

A1 Srbija je prva kompanija u Srbiji koja uvodi Eco Rating - međunarodnu metodologiju za procenjivanje nivoa održivosti i ekološkog uticaja mobilnih telefona iz svoje ponude.

A1 Srbija uvodi Eco Rating na domaće tržište
Kutak za bezbedan net

Kutak za bezbedan netKutak za bezbedan net

U cilju podizanja pismenosti svih generacija i edukacije javnosti o bezbednosti na internetu, pokrenuli smo platformu koja nudi kurseve, korisne alate i blogove znanja koji nastoje da pomognu javnosti da prepozna i odbrani se od najčeščih pretnji u digitalnom svetu.

Međunarodni dan devojčica u IKTMeđunarodni dan devojčica u IKT

S ciljem da se devojčice osnaže prilikom odabira budućih profesija, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, učenicama osnovnih škola dajemo mogućnost upoznavanja stručnjaka i liderki u A1 kroz organizovane aktivnosti i podršku takmičenju „Uhvati ideju“.

Međunarodni dan devojčica u IKT
Close
Međunarodni dan devojčica u IKT


Takmičenje „Uhvati ideju“ predstavlja podsticaj za učenice završnih razreda osnovnih škola, koje pokazuju posebne afinitete prema tehničko-tehnološkim zanimanjima, programiranju i računarstvu, da razviju preduzetničko razmišljanje, primenjuju nove tehnologije i dobiju inspiraciju za svoj budući put školovanja i odabir zanimanja vodeći se ličnim interesovanjima i talentima.

Međunarodni dan devojčica u u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu.

Ekomotiviši

EkomotivišiEkomotiviši Srbiju

Posvećenost i briga o životnoj sredini ogleda se i u volonterskim aktivnostima naših zaposlenih u obeležavanju važnih ekoloških datuma: Dan planete Zemlje, Sat za našu planetu, Dan zaštite životne sredine i drugih.

Close
Ekomotiviši Srbiju


Organizovanim akcijama čišćenja i uređenja zelenih površina, sađenjem biljaka, sakupljanjem i zbrinjavanjem otpada pozivamo zaposlene da daju svoj doprinos u ovim temama i oplemene lokalnu zajednicu.

U okviru šire inicijative „Ekomotiviši Srbiju“ zajedno sa dnevnim listom „Blic“ sproveli smo ekološki projekat „Očistimo reke Srbije“ u okviru kojeg je više od 1.000 volontera za samo dva meseca uklonilo više od 400 kubnih metara smeća sa obala 20 reka širom Srbije. Aktivnim učešćem zaposlenih i širenjem ekološke svesti, kroz saradnju sa lokalnom zajednicom želimo da motivišemo i podstičemo javnost, biznis zajednice, relevantne institucije i lokalne samouprave da uzmu učešće u projektima i aktivnostima koje se odnose na zaštitu životne sredine.

4G učionice4G učionice

Kroz projekat „4G učionice“ omogućavamo da učenici osnovnih škola u ruralnim delovima imaju pristup internetu, da se upoznaju sa digitalnim edukativnim alatima za rad i proširuju svoja znanja u bezbednom online okruženju.

4G učionice
Close
4G učionice


Projekat „4G učionice“ nastao je iz našeg strateškog usmerenja da budemo pokretači pozitivnih promena u obrazovanju uvođenjem novih tehnologija.
U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sproveli smo postavljanje rutera sa 4G internetom u 25 osnovnih škola u ruralnim delovima Srbije.
Obezbeđen je internet u odabranim odeljenjima škola za podršku nastavnom kadru u digitalnoj edukaciji i daljem razvoju učenika u tom polju.
Ova odeljenja povezana su najkvalitetnijom brzom 4G mrežom, što je doprinos unapređenju školovanja učenika u malim odeljenjima, koji imaju mogućnost da ostvaruju kontakt sa vršnjacima iz drugih škola i priključe se nastavi i edukativnim sadržajima matičnih škola.

Politika zaštite ličnih podataka

Mi brinemo o zaštiti privatnosti podataka naših korisnika, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i Opštom regulativom o zaštiti podataka EU (GDPR).

Politika zaštite ličnih podataka Primary

Politika zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu

Važno nam je da poslujemo u bezbednom i zdravom okruženju, da negujemo odnose sa zajednicom, obezbedimo zdrave i bezbedne radne uslove za naše zaposlene i brinemo o životnoj sredini.

Saznaj više Primary

Politika bezbednosti informacija

Close
Politika zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu


Svoj sistem upravljanja životnom sredinom i bezbednošću i zdravljem na radu definisali smo Politikom zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu i potvrdili sertifikacijom prema međunarodnim standardima ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018.Politika zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu A1 Srbija.
ISO standard 14001 A1 Srbija
ISO standard 45001 A1 Srbija