Close
Close modal
Close
SR
EN
RU

Najbrža

mobilna mreža voli planetu

Pokreće nas već 4716 solarnih panela.

Šta znači biti prvi?

Prema dostupnim podacima, A1 Srbija je prva mobilna mreža koja koristi 100% zelenu električnu energiju, čemu u prilog govore potvrde o kupovini 100% zelene električne energije od jula 2021.

 

Potvrda upotrebe zelene energije A1 mreže za 2021.

Potvrda upotrebe zelene energije A1 mreže za 2022.

 

Drago nam je što konkurencija sledi naš pozitivan primer, ali nama je važno da se na Potvrdama nismo zaustavili. Za nas biti prva 100% zelena mreža znači odgovornost i rešenost da dostignemo karbonsku neutralnost. Odlučni u nameri da obezbedimo samoodrživo generisanje električne energije, do kraja 2023. godine planiramo da postavimo 5600 solarnih panela na A1 baznim stanicama. U A1 Srbija napravili smo i korak dalje pružanjem podrške inicijativama i organizacijama van kompanije, a koje su posvećene očuvanju životne sredine kroz projekat Svet kakav želiš.

 

A1 mreža voli planetu, a kada nešto volimo, onda to i čuvamo.

 

Broj solarnih panela:

4500

I tek smo počeli...

Flag

Ookla® sertifikat

A1 Srbija je drugu godinu zaredom najbrža mobilna mreža u Srbiji, pokazali su podaci kompanije Ookla®, tvorca aplikacije Speedtest® i globalnog lidera u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija.

Svet kakav želiš

Kao deo A1 Telekom Austrija grupe, imamo ambiciozne ciljeve – da do 2030. godine dostignemo karbonsku neutralnost. Koristeći električnu energiju iz obnovljivih izvora, u 2021. godini smanjili smo emisiju CO2 za 19%, uz dalji fokus na smanjenje potreba za energijom gde god je to moguće. Pored toga, podržali smo i realizovali mnoge inicijative koje čuvaju životnu sredinu.

Saznaj više
Flag

VoLTE

VoLTE je nova tehnologija koja vam omogućava kristalno jasan i prirodan zvuk tokom razgovora, značajno veći domet i dva i po puta brže uspostavljanje veze.

Od čega zavisi brzina mreže?

Brzina prenosa podataka zavisi od niza faktora, kao što su broj korisnika, vremenski uslovi...

Detaljnije

Spremni za novu digitalnu eru

U želji da neprestano pomeramo granice i unapređujemo digitalni svet za sve, već danas ulažemo u mrežu budućnosti.

A1 Srbija

Mapa pokrivenosti

Proverite kvalitet A1 signala u Vašem gradu, naselju ili u ulici, unutar objekata ili na otvorenom. Mapa se menja u zavisnosti od toga koju ste vrstu servisa izabrali (2G , 3G ili 4G).

Usluga
Glasovni pozivi
SMS poruke
MMS poruke
Pristup WAP-u
Elektronska pošta - povremena upotreba
Korišćenje jednostavnih web aplikacija
Elektronska pošta - intenzivna upotreba
Usluge zasnovane na lokaciji (GPS)
Društvene mreže
Mobilni telefon kao modem
Video pozivi
Mobilna kancelarija
HD i Full HD video
Online igrice
Video konferencija
Cloud Computing
Tehnologija
GSM
GSM
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
UMTS
UMTS
UMTS
UMTS
UMTS/HSPA+
UMTS/HSPA+
LTE
LTE
LTE
LTE
Generacija
2G
2G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
3G
3G
3G
3G
3G/3,5G
3G/3,5G
4G
4G
4G
4G
Close

Ookla® sertifikat

Ovo priznanje dobili smo zahvaljujući koeficijentu brzine (Speed Score™️) od 71,40 na uređajima sa modernim čipsetom. Ookla® je globalni lider u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija.


Speedtest®, vodeća platforma za testiranje mreže čiji je tvorac Ookla®, svakodnevno prikuplja stotine miliona merenja o performansama i kvalitetu mreža širom sveta. Operatori, preduzeća i vladine agencije se oslanjaju na Ookla® rezultate za neprikosnovene i neposredne informacije o stanju mreža i online usluga.

Napomena: Prema analizi kompanije Ookla® dobijenoj putem Speedtest Intelligence® podataka u Q2-Q3 2022. Ookla zaštitni znakovi su pod licencom i koriste se uz dozvolu.

Close

VoLTE

VoLTE je nova tehnologija koja vam omogućava kristalno jasan i prirodan zvuk tokom razgovora, značajno veći domet i dva i po puta brže uspostavljanje veze.

Pristup LTE (Long Term Evolution) mreži imaju svi telefoni koji podržavaju LTE i imaju USIM karticu. Ova usluga se ne naplaćuje dodatno, a pune A1 brzine podataka do 390 Mbit/s omogućene su na svim paketima A1 pretplate. Naša 4G mreža sa 2.142 bazne stanice u ovom trenutku doseže do više od 98 odsto stanovništva, pa je sve što vam je potrebno za korišćenje ove usluge smart telefon sa pristupom mreži i SIM kartica.

Close
Od čega zavisi brzina mreže?

Brzina prenosa podataka zavisi od niza faktora, kao što su broj korisnika, vremenski uslovi, opterećenost mreže, sami uređaji i njihov softver, izvor podataka koji se preuzimaju, sam internet saobraćaj i pristup stranicama.


Internet pokrivenost i brzina:


• Mobilni Internet do 236kbps u 2G mreži: više od 99%
• Širokopojasni mobilni internet do 42 Mbit/s u 3G mreži: više od 98%
• Najbrža verzija interneta do 390 Mbit/s u 4G / LTE: više od 98% stanovništva Srbije
Close

Spremni za novu digitalnu eru

U želji da neprestano pomeramo granice i unapređujemo digitalni svet za sve, već danas ulažemo u mrežu budućnosti. VoLTE će ostati tehničko rešenje i sa dolaskom 5G tehnologije, pa je ova usluga i prvi korak na našem putu ka 5G revoluciji.

5G, sledeća generacija mobilne mreže, doneće višestruko uvećane brzine protoka, veći kapacitet i veća brzina odziva, razvoj novih servisa i aplikacija, i povezivanje mnogo većeg broja uređaja.

RATEL merenje mobilnih mreža za 2022

A1 Srbija je operator koji je ostvario najveći pomak u unapređenju kvaliteta mreže.


Close

RATEL merenje mobilnih mreža za 2022

Prema objavljenim rezultatima izveštaja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL) za 2022. godinu, A1 Srbija je operator koji je ostvario najveći pomak u unapređenju kvaliteta mreže sa osvojenih 86,98 poena (od mogućih 100), što je za 4 poena više u odnosu na prethodnu godinu. Kompanija A1 Srbija je zauzela drugo mesto u nacionalnom benchmarkingu.

U prethodne dve godine, kompanija je više nego duplirala kapacitete svoje mreže, što je direktno uticalo na ostvaren rezultat na nacionalnom merenju. Više od 70 odsto A1 mreže je osetno poboljšano i zahvaljujući tome veliki broj A1 korisnika uživa u unapređenom korisničkom iskustvu. Prema zvaničnim RATEL podacima, ukupni internet saobraćaj koji se prenesi kroz A1 mrežu iznosi 38% ukupnog mobilnog interneta u Srbiji, što je nesrazmerno više u odnosnu na tržište, svedeno na prosečnu potrošnju po korisniku.

Merenja su sprovedena tokom septembra, oktobra i novembra 2022. Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža, testirano je 5 glavnih tipova usluga, i to: govorna usluga, prenos podataka, web browsing, YouTube i usluga prenosa poruka (putem WhatsApp aplikacije). Mreže su testirane na mobilnim telefonima u isto vreme, na istim rutama, u malim i velikim urbanim sredinama, kao i na otvorenom putu.

Dodatne informacije

Objava nacrta statusne promene. Preuzmi nacrt Ugovora i prateću dokumentaciju.