Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu

A1 mreža

A1 Srbija je posvećena pružanju najboljeg korisničkog iskustva. Već od lansiranja A1 brenda sproveli smo značajna unapređenja na mrežnoj infrastrukturi u celoj zemlji. Čak 100 novih baznih stanica izgrađeno je za prvih 8 meseci 2021. godine. Čak 70 odsto naše mreže je osetno poboljšano, zahvaljujući čemu će veliki broj A1 korisnika imati unapređeno korisničko iskustvo. Kontinuinirano investiranje u mrežnu infrastruktutru je strateško opredeljenje kompanije A1 Srbija i na tome ćemo nastaviti da radimo.

Provereno najbrža
mobilna mreža u Srbiji


A1 Srbija je najbrža mobilna mreža u Srbiji u 2021. godini, pokazali su podaci kompanije Ookla®, globalnog lidera u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija i tvorca aplikacije Speedtest®.

Ovo priznanje dobili smo zahvaljujući koeficijentu brzine (Speed score) od 56.55 na uređajima sa modernim čipsetom.

Prema analizi kompanije Ookla ® dobijenih putem Speedtest Intelligence® podataka, u Q2-Q3 2021. Ookla zaštitni znakovi koji se koriste su pod licencom i korišćeni uz dozvolu..

Detaljnije
Flag

VoLTE

VoLTE je nova tehnologija koja vam omogućava kristalno jasan i prirodan zvuk tokom razgovora, značajno veći domet i dva i po puta brže uspostavljanje veze.

Od čega zavisi brzina mreže?

Brzina prenosa podataka zavisi od niza faktora, kao što su broj korisnika, vremenski uslovi...

Detaljnije

Spremni za novu digitalnu eru

U želji da neprestano pomeramo granice i unapređujemo digitalni svet za sve, već danas ulažemo u mrežu budućnosti.

A1 Srbija

Mapa pokrivenosti

Proverite kvalitet A1 signala u Vašem gradu, naselju ili u ulici, unutar objekata ili na otvorenom. Mapa se menja u zavisnosti od toga koju ste vrstu servisa izabrali (2G , 3G ili 4G).

Usluga
Glasovni pozivi
SMS poruke
MMS poruke
Pristup WAP-u
Elektronska pošta - povremena upotreba
Korišćenje jednostavnih web aplikacija
Elektronska pošta - intenzivna upotreba
Usluge zasnovane na lokaciji (GPS)
Društvene mreže
Mobilni telefon kao modem
Video pozivi
Mobilna kancelarija
HD i Full HD video
Online igrice
Video konferencija
Cloud Computing
Tehnologija
GSM
GSM
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
GPRS/EDGE
UMTS
UMTS
UMTS
UMTS
UMTS/HSPA+
UMTS/HSPA+
LTE
LTE
LTE
LTE
Generacija
2G
2G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
2,5/2,75G
3G
3G
3G
3G
3G/3,5G
3G/3,5G
4G
4G
4G
4G
Close

Šta je Ookla?

Ookla® je globalni lider u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija. Speedtest®, Ooklina vodeća platforma za testiranje mreže, svakodnevno prikuplja stotine miliona merenja o performansama i kvalitetu mreža širom sveta. Operateri, preduzeća i vladine agencije se oslanjaju na Ooklu za neprikosnovene i neposredne informacije o stanju mreža i online usluga.Šta je Speedtest?

Speedtest je platforma koja svakodnevno prikuplja stotine miliona merenja o performansama i kvalitetu mreža širom sveta, a do sada urađeno više od 15 milijardi testova.

Rezultati testiranja mobilne mreže u SrbijiPonosni na nagradu

Prema zvaničnom izveštaju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL), A1 je mreža u koju je najviše korisnika prebacilo broj od početka 2021. godine. Već drugi kvartal zaredom, A1 Srbija je jedini od tri vodeća mobilna operatera sa povećanjem broja korisnika i najvećim protokom internet saobraćaja, što dodatno daje na značaju dobijenoj nagradi.

Close

VoLTE

VoLTE je nova tehnologija koja vam omogućava kristalno jasan i prirodan zvuk tokom razgovora, značajno veći domet i dva i po puta brže uspostavljanje veze.

Pristup LTE (Long Term Evolution) mreži imaju svi telefoni koji podržavaju LTE i imaju USIM karticu. Ova usluga se ne naplaćuje dodatno, a pune A1 brzine podataka do 390 Mbit/s omogućene su na svim paketima A1 pretplate. Naša 4G mreža sa 2.142 bazne stanice u ovom trenutku doseže do više od 98 odsto stanovništva, pa je sve što vam je potrebno za korišćenje ove usluge smart telefon sa pristupom mreži i SIM kartica.

Close
Od čega zavisi brzina mreže?

Brzina prenosa podataka zavisi od niza faktora, kao što su broj korisnika, vremenski uslovi, opterećenost mreže, sami uređaji i njihov softver, izvor podataka koji se preuzimaju, sam internet saobraćaj i pristup stranicama.


Internet pokrivenost i brzina:


• Mobilni Internet do 236kbps u 2G mreži: više od 99%
• Širokopojasni mobilni internet do 42 Mbit/s u 3G mreži: više od 98%
• Najbrža verzija interneta do 390 Mbit/s u 4G / LTE: više od 98% stanovništva Srbije
Close

Spremni za novu digitalnu eru

U želji da neprestano pomeramo granice i unapređujemo digitalni svet za sve, već danas ulažemo u mrežu budućnosti. VoLTE će ostati tehničko rešenje i sa dolaskom 5G tehnologije, pa je ova usluga i prvi korak na našem putu ka 5G revoluciji.

5G, sledeća generacija mobilne mreže, doneće višestruko uvećane brzine protoka, veći kapacitet i veća brzina odziva, razvoj novih servisa i aplikacija, i povezivanje mnogo većeg broja uređaja.

Dodatne informacije

Objava nacrta statusne promene. Preuzmi nacrt Ugovora i prateću dokumentaciju.