Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
A1 Net Protect plus
A1 Net Protect plus

A1 servis

A1 Net Protect plus

Bezbedno surfuj svojim uređajima u A1 mreži i na bilo kom WiFi internetu.

A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
Animation tab 1
Animation tab 1
Animation tab 2
Animation tab 2
Animation tab 3
Animation tab 3
Animation tab 4
Animation tab 4

Blokiraj zlonamerni sadržaj

Tokom oktobra, A1 Net Protect plus u Srbiji je sprečio preko 70 miliona sajber pretnji, što je najveći broj otkad proizvod postoji. Pretnje su došle od čak 36 hiljada malicioznih domena i targetirale su više od 192.000 jedinstvenih uređaja korisnika. Svaki drugi uređaj bi bio napadnut da nije bio zaštićen. Najveći broj uređaja je bio ugrožen pretnjom malver, a na drugom mestu su fišing prevare.

Jedan od zanimljivih primera su maliciozne klikbejt vesti sa senzacionalnim naslovima na temu rata, saobraćajnih nesreća, pa čak i sumnjivih medicinskih saveta. Šire se putem fišing mejlova i četova. Mnogi su naseli i kliknuli na takve linkove, jer su ih dobili od prijatelja ili porodice koji su takođe prethodno prevareni, te se takav link automatski poslao njihovim kontaktima.

Kontrola sadržaja

Imaš kontrolu nad sadržajem koji će se prikazati na tvom uređaju.
Sadržaj možeš filtrirati prema sledećim kategorijama:
• Odrasli - uključuje pornografski sadržaj, online kockarnice i sadržaj namenjen samo odrasloj publici
• Zabava - stranice koje se koriste u zabavne svrhe, kao što su društvene mreže, igre, veb-stranice za video streaming i slično.
• Kriminal – veb-stranice sa sadržajem o ilegalnim aktivnostima, uključujući nasilje, oružije, drogu, terorizam i druge slične prirode.
• Oglas - domeni koji se koriste za prikazivanje oglasa i praćenje aktivnosti korisnika

Prati blok listu

Svi blokirani veb-sajtovi prikazani su na A1 Net Protect plus Kontrolnoj tabli u okviru Moj A1 aplikacije.

Popularna cena

Apsolutna zaštita dok surfuješ po ceni od 119 dinara mesečno.

A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj

Kako radi A1 Net Protect plus?

A1 Net Protect plus svakih 15 minuta proverava mrežu i postavlja zlonamerne veb sajtove na „crnu listu“. Ako na primer, sada posetiš takvu neispravnu stranicu, upozorićemo te i stranica će biti blokirana. Naravno, ne želimo da te ograničimo u surfovanju na internetu, zbog čega možes otvoriti sve stranice na sopstveni rizik uprkos upozorenju.

Nije potrebna instalacija aplikacije ili softvera na tvom telefonu, zaštita je već omogućena.

Zaštiti svoje uređaje na bilo kom WiFi internetu i A1 mreži

A1 Net Protect dodatak možeš da aktiviraš jednim klikom u Moj A1 aplikaciji za samo 119 dinara mesečno

Aktiviraj putem Moj A1

Rizici na mreži

A1 Net Protect plus štiti aplikacije, sisteme, surf na internetu, messenger i sadržaj e-pošte od pretnji kao što je phishing, malware, botnet, spam ili neželjena pošta, komporomitovan veb-sajt i još mnogo toga.

Detaljnije
Close

Krađa podataka („phishing“)

Zlonamerni pokušaj pribavljanja osetljivih podataka, poput ličnih podataka, imena, lozinke i podataka o kreditnoj / debitnoj kartici. Počinilac prihvata tuđi identitet koristeći razne elektronske komunikacije. Najčešća opcija je slanje lažnih imejlova koji sadrže veze do stranica, podstičući ljude da unose informacije koje su tada prikupljene.Maliciozni softver („malware”)

Malware je zlonamerni softver dizajniran za izvođenje različitih nelegitimnih radnji na elektronskim uređajima. Malware je pojam koji pokriva razne vrste zlonamernog softvera kao što su trojanski virus, rootkit i drugi.

Primer pretnje koja je posebno bila prisutna prošlog meseca je Backdoor:MSIL/Bladabindi – Ova porodica malvera je dobro poznata među profesionalcima za bezbezdnost na internetu. Virus može ukrasti tvoje privatne informacije kako bi ih poslao zlonamernom hakeru a takođe se može širiti i preko USB-ova.Bot mreže

Botnet zloupotrebljava tvoj uređaj da bi napao druge. To je mreža računara i drugih elektronskih uređaja kojima automatski upravlja komandni server. Ovo omogućava napadaču da napada u ime Botnet mreže. Zbog toga se čini da su napad izvršili svi pogođeni uređaji, među kojima može biti i tvoj uređaj.Spam

Spam sajt je lažna ponuda koja navodno obećava dobit ili unosan posao.Kompromitovani veb-sajtovi

Kompromitovani veb-sajtovi su hakovane stranice koje zloupotrebljavaju distribuciju malware-a. Prilikom posete takvim stranicama, posetilac može da uhvati viruse ili neki drugi zlonamerni softver.Kripto rudarenje („criptomining”)

Sa Criptomining-om, računarska snaga tvog uređaja koristi se za generisanje digitalne valute, poput bitcoin-a. Kao rezultat, tvoj uređaj postaje sporiji i troši više električne energije.

U prvih mesec dana korišćenja A1 Net Protect-a u Srbiji bilo je skoro 20.000 incidenata povezanih sa “rudarima”, koji koriste računarsku moć pogođenog uređaja za iskopavanje kriptovalute. Uređaji se mogu značajno usporiti, pregrejati ili čak isključiti zbog velike upotrebe procesora.


Lažne gejming stranice

Cilj ovakvih veb-stranica jeste podsticanje korisnika da pristanu na primanje vesti iz sveta gejminga kako bi im se otvorila mogućnost slanja neželjene pošte na uređaje žrtava u bilo kom trenutku. Jedan od primera je preporuka lažnih ažuriranja, koja bi zapravo instalirala malver na uređaju.

Kako da aktiviraš?

Aktiviraj A1 Net Protect plus dodatak aktiviraj putem:

  • • Moj A1 aplikacije
  • • na prodajnom mestu
  • • pozovom Korisničkog servisa.Kada dobiješ SMS poruku da je dodatak aktiviran, zaštita na internetu u A1 mreži je tada uspešno aktivirana na tvom broju.

Preuzmi Moj A1

Aktiviraj zaštitu na WiFi mreži – Preuzmi A1 Net Protect aplikaciju na store-u

Čim aktiviraš dodatak za A1 Net Protect plus, automatski je aktivirana zaštita na A1 mreži. A da bi zaštita bila aktivna i na WiFi mreži, potrebno je preuzmeš aplikaciju A1 Net Protect plus aplikaciju sa Google Play ili Apple store-a.

Detaljne korake za uspešnu aktivaciju zaštite na WiFi mreži dobijaš u SMS poruci nakon kupovine dodatka za A1 Net Protect plus.

A1 Net Protect portal
A1 Net Protect portal

A1 Net Protect portal

U svakom trenutku pristupi portalu u okviru Moj A1 aplikacije i pregledaj bezbednosne pretnje koje su bile u proteklom periodu na tvojim uređajima u A1 mreži. Tu jednostavno možeš da veb-sajtove koje posećuješ izuzmeš iz blokiranja i postaviš na belu listu.

Dodatne informacije

A1 Net Protect plus višekratni tarifni dodatak čija je mesečna pretplata 119 din, važi za surf u okviru A1 mreže kao i na WiFi konekciji u nacionalnom i roaming saobraćaju.

A1 Net Protect Plus dodatak namenjen je upozorenju Pretplatnika na uočenu opasnost od štetnih veb lokacija i otežavanju pristupa neovlašćenim trećim licima mrežama podataka Pretplatnika, ali ne obezbeđuje potpunu sigurnost i zaštitu Pretplatnika na internetu.

A1 ne preuzima odgovornost za nefunkcionisanje iii lošiji učinak usluge A1 Net Protect Plus usled delovanja trećih lica iii zbog kvara operativnog sistema i Internet veze koju nije izazvao A1. A1 nije odgovoran za štetu koju je sam Pretplatnik prouzrokovao, usled njegove sopstvene postavke iii naknadne promene podešavanja koje nije izvršio A1.