Close
Close modal
Close
SR
EN
Device
Device

A1 servis

A1 Net Protect

Bezbedan surf na svim vašim uređajima u A1 mreži.

Pogledaj video
Close
Device
Device
Device
Device
Device
Device
Device
Device
Device
Device
Animation tab 1
Animation tab 1
Animation tab 2
Animation tab 2
Animation tab 4
Animation tab 4
Animation tab 3
Animation tab 3
Animation tab 4
Animation tab 4

Blokirajte zlonamerni sadržaj

Tokom avgusta, A1 Net Protect u Srbiji sprečio je preko 61,3 miliona sajber pretnji, što je najveći broj otkad proizvod postoji. Pretnje su došle od čak 48.400 malicioznih domena i targetirale su više od 140.000 jedinstvenih uređaja korisnika. Svaki treći uređaj bi bio napadnut da nije bio zaštićen. Najveći broj uređaja je bio ugrožen pretnjom malver, a na drugom mestu su fišing prevare.

Jedan od primera su lažni sajtovi za super hranu. Kako je trenutno u trendu pojam „biohakovanje“ – konzumiranje najbolje hrane i suplemenata kako bi se ispratio brzi ritam života, hakeri su to brzo zloupotrebili. Pojavili su se lažni sajtovi koji navodno nude različite proizvode poput voća, povrća, orašastih plodova, fermentisanih namirnica i sl. Naravno, za kupovinu je potrebno ostaviti podatke svog bankovnog računa, posebno opasan deo ovakve prevare, a cilj je ukrasti podatke žrtvi.

Kako radi A1 Net Protect?

A1 Net Protect svakih 15 minuta proverava mrežu i postavlja zlonamerne veb sajtove na „crnu listu“. Ako na primer, sada posetite takvu neispravnu stranicu, upozorićemo vas i stranica će biti blokirana. Naravno, ne želimo da vas ograničimo u surfovanju na internetu, zbog čega možete otvoriti sve stranice na sopstveni rizik uprkos upozorenju. Na A1 Net Protect kontrolnoj tabli u okviru Moj A1 aplikacije pronaći ćete pregled blokiranih stranica i opasnosti koje su otkrivene.

Nije potrebna instalacija aplikacije ili softvera na vašem telefonu, zaštita je već omogućena.

Kontrola sadržaja

Ovlašćeno lice ima kontrolu nad sadržajem koji će se prikazati na vašim uređajima.
Sadržaj se može filtrirati prema sledećim kategorijama:

• Odrasli - uključuje pornografski sadržaj, online kockarnice i sadržaj namenjen samo odrasloj publici
• Zabava - stranice koje se koriste u zabavne svrhe, kao što su društvene mreže, igre, veb-stranice za video streaming i slično.
• Kriminal – veb-stranice sa sadržajem o ilegalnim aktivnostima, uključujući nasilje, oružije, drogu, terorizam i druge slične prirode.
• Oglas - domeni koji se koriste za prikazivanje oglasa i praćenje aktivnosti korisnika

Ovlašćeno lice postavlja filtriranje sadržaja zaposlenima i nijedan drugi zaposleni ne može onemogućiti ograničenje.

Pratite blok listu

Svi blokirani veb-sajtovi prikazani su na A1 Net Protect portalu u okviru Moj A1 Biz portala.

Popularna cena

Apsolutna zaštita dok surfuješ po ceni od 89 dinara mesečno.

Zaštitite svoje uređaje u A1 mreži

A1 Net Protect dodatak možeš da aktiviraš jednim klikom u Moj A1 Biz portalu i štitiš sve tvoje uređaje u A1 mreži za samo 89 dinara mesečno po pretplatničkom broju.

Aktivirajte putem Moj A1 Biz

Rizici na mreži

A1 Net Protect štiti aplikacije, sisteme, surf na internetu, messenger i sadržaj e-pošte od pretnji kao što je phishing, malware, botnet, spam ili neželjena pošta, komporomitovan veb-sajt i još mnogo toga.

Detaljnije
Close

Krađa podataka („phishing“)

Zlonamerni pokušaj pribavljanja osetljivih podataka, poput ličnih podataka, imena, lozinke i podataka o kreditnoj / debitnoj kartici. Počinilac prihvata tuđi identitet koristeći razne elektronske komunikacije. Najčešća opcija je slanje lažnih imejlova koji sadrže veze do stranica, podstičući ljude da unose informacije koje su tada prikupljene.



Maliciozni softver („malware”)

Malware je zlonamerni softver dizajniran za izvođenje različitih nelegitimnih radnji na elektronskim uređajima. Malware je pojam koji pokriva razne vrste zlonamernog softvera kao što su trojanski virus, rootkit i drugi.

Primer pretnje koja je u početnim mesecima korišćenja bila učestala i sprečena jeste Crackonosh - Mnogi korisnici A1 mreže bili su pogođeni su ovim novootkrivenim zlonamernim softverom, koji je primećen u celom svetu. Ovaj zlonamerni softver dolazi do uređaja krajnjih korisnika obično u okviru ilegalno preuzetog i razbijenog softvera, uglavnom igrica.



Bot mreže

Botnet zloupotrebljava vaše uređaje da bi napao druge. To je mreža računara i drugih elektronskih uređaja kojima automatski upravlja komandni server. Ovo omogućava napadaču da napada u ime Botnet mreže. Zbog toga se čini da su napad izvršili svi pogođeni uređaji, kojima mogu biti i vaši uređaji.



Spam

Spam sajt je lažna ponuda koja navodno obećava dobit ili unosan posao.



Kompromitovani veb-sajtovi

Kompromitovani veb-sajtovi su hakovane stranice koje zloupotrebljavaju distribuciju malware-a. Prilikom posete takvim stranicama, posetilac može da uhvati viruse ili neki drugi zlonamerni softver.



Kripto rudarenje („criptomining”)

Sa Criptomining-om, računarska snaga tvog uređaja koristi se za generisanje digitalne valute, poput bitcoin-a. Kao rezultat, vaši uređaji postaje sporiji i troši više električne energije.

U prvih mesec dana korišćenja A1 Net Protect-a u Srbiji bilo je skoro 20.000 incidenata povezanih sa “rudarima”, koji koriste računarsku moć pogođenog uređaja za iskopavanje kriptovalute. Uređaji se mogu značajno usporiti, pregrejati ili čak isključiti zbog velike upotrebe procesora.

Kako se aktivira?

Želite bezbedno da budete online? Aktivirajte A1 Net Protect višekratni dodatak putem Moj A1 Biz portala, na prodajnom mestu, slanjem zahteva biznis predstavniku prodaje ili pozovite Korisnički servis.

Pokreni Moj A1 Biz portal
Device
Device

A1 Net Protect portal

U svakom trenutku pristupi portalu u okviru Moj A1 Biz portala i pregledaj bezbednosne pretnje koje su bile u proteklom periodu na tvojim uređajima u A1 mreži. Tu jednostavno možete da veb-sajtove koje posećujete izuzmete iz blokiranja i postavite na belu listu.

Dodatne informacije

Aktivacijom višekratnog dodatka korisnik ostvaruje pravo na zaštitu na internetu dok je na A1 mreži po ceni od 89 RSD mesečno. Cena dodatka će biti naplaćivana svakog meseca i prikazana na računu, do trenutka deaktivacije. Dodatak se automatski produžava svakog obračunskog perioda, a moguće ga je deaktivirati nakon korišćenja jednog punog obračunskog perioda. Deaktivaciju dodatka moguće je izvršiti preko Moj A1 Biz portal, na prodajnom mestu, slanjem zahteva putem predstavnika Biznis prodaje ili pozivanjem Korisničkog servisa na 060 1230.

A1 Net Protect dodaci namenjeni su upozorenju korisnika na uočenu opasnost od štetnih veb lokacija i otežavanju pristupa neovlašćenim trećim licima mrežama podataka korisnika, ali ne obezbedjuju potpunu sigurnosti i zaštitu korisnika na internetu. A1 ne preuzima odgovornost za nefunkcionisanje ili lošiji učinak usluge A1 Net Protect usled delovanja trećih lica ili zbog kvara operativnog sistema i Internet veze koju nije izazvao A1. A1 nije odgovoran za štetu koju je sam korisnik prouzrokovao, usled njegove sopstvene postavke ili naknadne promene podešavanja koje nije izvršio A1.