Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Prenos broja drugog operatora u A1 mrežu?

Prenos broja u A1 mrežu je veoma jednostavan, brz i besplatan.

 

 

Prilikom prenosa broja, zadržavaš potpuno isti broj kao i kod trenutnog operatora.

 

(Na primer, ako je to bio broj 063/1234567, taj broj će u celosti biti broj i u A1 mreži, bez promene pozivnog broja.)

 

Šta je potrebno za prenos broja?

 

Check mark Da tvoj broj bude aktivan (ako je broj ugašen, ne postoji mogućnost njegovog prenosa u A1)
Check mark Neophodno je i da si najmanje dva meseca korisnik trenutnog operatora.
Check mark Ako si postpaid korisnik, potrebno je da je tvoja ugovorna obaveza istekla i da su svi računi prema trenutnom operatoru izmireni.

 

Ukoliko ne platiš račun trenutnog operatora do poslednjeg roka za plaćanje računa, odlazni saobraćaj na tvom broju biće suspendovan, osim ka pozivima hitnih slučajeva, bez obzira što prelaziš u A1 mrežu. U slučaju da u roku od 30 dana od dana dospeća računa trenutnog operatora ne regulišeš obaveze, broj će biti ugašen.
Check mark Ako si prepaid korisnik, proveri da li su izmirena tvoja dugovanja ukoliko je korišćena usluga SOS kredit kod trenutnog operatora kako bi prenos tvog broja bio uspešan.
Check mark Ako si neregistrovani prepaid korisnik, potrebno je da znaš i PUK1 kod.

 

 

Kako mogu da prenesem broj u A1 mrežu?


Potrebno je da kod nas podneseš zahtev za prenos broja. To možeš da uradiš na jedan od sledećih načina:


Check mark putem A1 virtuelne prodavnice - uz podršku savetnika koji će ti pomoći da podenseš zahtev za prenos, izabereš tarifu i telefon.
Check mark popunjavanjem kratke kontakt forme na A1 veb-sajtu, nakon čega te savetnik poziva i dogovara dalje korake.
Check mark online uz kreiranje tvog naloga na A1 veb-sajtu možeš samostalno da završiš sve.
Imaš elektronski potpis? Ukoliko poseduješ elektronski potpis (kvalifikovan elektronski sertifikat) možeš podneti zahtev online uz elektronski potpis. Neophodno je da tokom podnošenja zahteva online, u prvom polju koje vidiš za napomenu - napiši komentar da imaš elektronski potpis.
Check mark na A1 prodajnom mestu – samo pripremi ličnu kartu i uz pomoć savetnika podnesi zahtev za prenos.
Na A1 prodajnom mestu, možeš i da zakažeš termin prenosa tvog boja u A1 na tačno određeni dan koji ti odgovara. Zakazivanje prenosa broja moguće je samo na prodajnim mestima.

 

 

Napomene:

•Nema potrebe da samostalno podnosiš zahtev za raskid ugovora kod trenutnog operatora, jer zahtev za prenos broja ujedno predstavlja i zahtev za raskid pretplatničkog ugovora, koji će A1 u tvoje ime poslati tvom trenutnom operatoru.

•Ako prenosiš svoj broj na prepaid u A1 mrežu možeš da podneseš zahtev za prenos broja samo na A1 prodajnom mestu.

•Strani državljani mogu da podnesu zahtev za prenos broja samo na A1 prodajnim mestim.

 

Kada počinjem da koristim A1 usluge?

Ukoliko prenos broja u A1 mrežu obavljaš:

Check mark putem A1 virtuelne prodavnice ili online, usluge na novoj kartici možeš da koristiš tek nakon završetka kompletnog procesa prenosa broja.
Check mark na A1 prodajnom mestu, dobićeš A1 SIM karticu koju, ako želiš, možeš da koristiš odmah i pre nego što se izvrši prenos tvog broja. U tom periodu na kartici će biti aktivan privremeni broj koji možeš da koristiš normalno tokom trajanja procedure prenosa broja.

 

 

Ako zakazuješ prenos broja na tačno određeni dan, A1 SIM kartića će biti aktivna najkasnije 24 sata pre tehničkog prenosa. Ukoliko u tom periodu koristiš A1 SIM karticu potrebno je da je koristiš u okviru tarife koje si izabrao/la, jer će sav dodatni saobraćaj koji bude napravljen van tarife biti naplaćen u skladu sa A1 važećim cenovnikom.


Napomena:

 

 

Ako si postpaid korisnik za ovaj period biće izdat i račun proporcionalan broju dana korišćenja privremenog broja prema važećem A1 cenovniku. Sve pogodnosti i promocije u vezi sa novim paketom dobijaš sa potpisivanjem pretplatničkog ugovora na 24 meseca nakon prenosa broja, u skladu sa važećom A1 ponudom.


Kada dobijete SMS o tehničkom prenosu, potrebno je da posetite A1 prodajno mesto zbog potpisivanja ugovorne obaveze. Tada možete izabrati promociju uz odloženo plaćanje na rate, telefon i dodatnu opremu na rate ili druge pogodnosti iz naše ponude.