Close
Close modal
Close
Shopping cart
Započni kupovinu
A1 Net Protect
A1 Net Protect

A1 servis

A1 Net Protect

Bezbedan surf na svim tvojim uređajima u A1 mreži.

Pogledaj video
Close
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
A1 Net Protect blokira zlonamerni sadržaj
Animation tab 1
Animation tab 1
Animation tab 2
Animation tab 2
Animation tab 2
Animation tab 2
Animation tab 3
Animation tab 3
Animation tab 4
Animation tab 4

Blokiraj zlonamerni sadržaj

A1 Net Protect rešio je ukupno 2.205.886 bezbednosnih incidenata u septembru, što je gotovo četiri puta više u odnosu na prethodni mesec. Pored toga, porastao je i broj uređaja koji su bili pogođeni pretnjama za približno 114 procenata, a najznačajniji rast odnosio se na pretnje tipa Command & Control (C&C).

Zaštita je postavljena

Nije potrebna instalacija aplikacije ili softvera na tvom telefonu, zaštita je već omogućena.

Većina pretnji koja je uspešno sprečena u prvim mesecima korišćenja se odnosi na maliciozne softvere (malware), ali je zabeležen i porast kampanja krađe podataka (phishing).

Kontrola sadržaja

Imaš kontrolu nad sadržajem koji će se prikazati na tvom uređaju.
Sadržaj možeš filtrirati prema sledećim kategorijama:
• Odrasli - uključuje pornografski sadržaj, online kockarnice i sadržaj namenjen samo odrasloj publici
• Zabava - stranice koje se koriste u zabavne svrhe, kao što su društvene mreže, igre, veb-stranice za video streaming i slično.
• Kriminal – veb-stranice sa sadržajem o ilegalnim aktivnostima, uključujući nasilje, oružije, drogu, terorizam i druge slične prirode.
• Oglas - domeni koji se koriste za prikazivanje oglasa i praćenje aktivnosti korisnika

Prati blok listu

Svi blokirani veb-sajtovi prikazani su na A1 Net Protect Kontrolnoj tabli u okviru Moj A1 aplikacije.

Popularna cena

Apsolutna zaštita dok surfuješ po ceni od 89 dinara mesečno.

Zaštiti svoje uređaje u A1 mreži

A1 Net Protect dodatak možeš da aktiviraš jednim klikom u Moj A1 aplikaciji i štitiš sve tvoje uređaje u A1 mreži za samo 89 dinara mesečno.

Aktiviraj putem Moj A1

Rizici na mreži

A1 Net Protect štiti aplikacije, sisteme, surf na internetu, messenger i sadržaj e-pošte od pretnji kao što je phishing, malware, botnet, spam ili neželjena pošta, komporomitovan veb-sajt i još mnogo toga.

Detaljnije
Close

Krađa podataka („phishing“)

Zlonamerni pokušaj pribavljanja osetljivih podataka, poput ličnih podataka, imena, lozinke i podataka o kreditnoj / debitnoj kartici. Počinilac prihvata tuđi identitet koristeći razne elektronske komunikacije. Najčešća opcija je slanje lažnih imejlova koji sadrže veze do stranica, podstičući ljude da unose informacije koje su tada prikupljene.Maliciozni softver („malware”)

Malware je zlonamerni softver dizajniran za izvođenje različitih nelegitimnih radnji na elektronskim uređajima. Malware je pojam koji pokriva razne vrste zlonamernog softvera kao što su trojanski virus, rootkit i drugi.

Primer pretnje koja je u početnim mesecima korišćenja bila učestala i sprečena jeste Crackonosh - Mnogi korisnici A1 mreže bili su pogođeni su ovim novootkrivenim zlonamernim softverom, koji je primećen u celom svetu. Ovaj zlonamerni softver dolazi do uređaja krajnjih korisnika obično u okviru ilegalno preuzetog i razbijenog softvera, uglavnom igrica.Bot mreže

Botnet zloupotrebljava tvoj uređaj da bi napao druge. To je mreža računara i drugih elektronskih uređaja kojima automatski upravlja komandni server. Ovo omogućava napadaču da napada u ime Botnet mreže. Zbog toga se čini da su napad izvršili svi pogođeni uređaji, među kojima može biti i tvoj uređaj.Spam

Spam sajt je lažna ponuda koja navodno obećava dobit ili unosan posao.Kompromitovani veb-sajtovi

Kompromitovani veb-sajtovi su hakovane stranice koje zloupotrebljavaju distribuciju malware-a. Prilikom posete takvim stranicama, posetilac može da uhvati viruse ili neki drugi zlonamerni softver.Kripto rudarenje („criptomining”)

Sa Criptomining-om, računarska snaga tvog uređaja koristi se za generisanje digitalne valute, poput bitcoin-a. Kao rezultat, tvoj uređaj postaje sporiji i troši više električne energije.

U prvih mesec dana korišćenja A1 Net Protect-a u Srbiji bilo je skoro 20.000 incidenata povezanih sa “rudarima”, koji koriste računarsku moć pogođenog uređaja za iskopavanje kriptovalute. Uređaji se mogu značajno usporiti, pregrejati ili čak isključiti zbog velike upotrebe procesora.

Kako da aktiviram?

Želiš bezbedno da budeš online? Aktiviraj A1 Net Protect višekratni dodatak putem Moj A1 aplikacije, putem SMS-a, na prodajnom mestu ili pozovi Korisnički servis. Kada dobiješ SMS poruku da je dodatak aktiviran, zaštita na internetu u A1 mreži je tada uspešno aktivirana na tvom broju.

Preuzmi Moj A1
A1 Net Protect portal
A1 Net Protect portal

A1 Net Protect portal

U svakom trenutku pristupi portalu u okviru Moj A1 aplikacije i pregledaj bezbednosne pretnje koje su bile u proteklom periodu na tvojim uređajima u A1 mreži. Tu jednostavno možeš da veb-sajtove koje posećuješ izuzmeš iz blokiranja i postaviš na belu listu.

Dodatne informacije

Aktivacijom višekratnog dodatka korisnik ostvaruje pravo na zaštitu na internetu dok je na A1 mreži po ceni od 89 RSD mesečno. Cena dodatka će biti naplaćivana svakog meseca i prikazana na računu, do trenutka deaktivacije. Dodatak se automatski produžava svakog obračunskog perioda, a moguće ga je deaktivirati nakon korišćenja jednog punog obračunskog perioda. Deaktivaciju dodatka moguće je izvršiti preko Moj A1 aplikacije, slanjem SMS poruke sa tekstom PROTECT STOP na 123533 ili pozivanjem Korisničkog servisa na 060 1234.

A1 Net Protect dodaci namenjeni su upozorenju korisnika na uočenu opasnost od štetnih veb lokacija i otežavanju pristupa neovlašćenim trećim licima mrežama podataka korisnika, ali ne obezbedjuju potpunu sigurnosti i zaštitu korisnika na internetu. A1 ne preuzima odgovornost za nefunkcionisanje ili lošiji učinak usluge A1 Net Protect usled delovanja trećih lica ili zbog kvara operativnog sistema i Internet veze koju nije izazvao A1. A1 nije odgovoran za štetu koju je sam korisnik prouzrokovao, usled njegove sopstvene postavke ili naknadne promene podešavanja koje nije izvršio A1.