Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

“It is nice to be important, but it is more important to be nice.”

Dejan Turk, Generalni direktor / CEO, A1 Srbija i A1 Slovenija

Nakon studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju 1995. godine Dejan Turk započinje karijeru u McDonald’s Slovenija kao menadžer restorana, a istu kompaniju napušta kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj.

U A1 Telekom Austrija Grupu došao je u avgustu 2004. godine kao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu (sadašnji A1 Slovenija). Posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila obavljao je od 2007. do 2014. godine kada prelazi u Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) na poziciju CEO-a. Od 2015. godine preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Dejan je na funkciji generalnog direktora kompanija A1 Srbija i A1 Slovenija od 1. jula 2015. godine.

Turk je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Predsednik je Foruma za odgovorno poslovanje, potpredsednik Saveta za e-upravu NALED-a i Saveta stranih investitora (FIC).

Član je Nadzornog odbora kompanije A1 Telekom Austrija AG i članice A1 Telekom Austrija Grupe.

U Srbiji mu je uručena nagrada za izvrsnost u poslovanju, liderstvo i društveno odgovorno poslovanje „Kapetan Miša Anastasijević“ 2015. godine, dok je godinu dana kasnije od strane Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) proglašen Poslovnim ambasadorom lidera promena. Krajem 2018. godine Srpska asocijacija menadžera dodelila mu je prestižnu nagradu “Menadžer godine”.