Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Društvene mreže utiču na mozak devojčica ranije nego kod dečaka

Uticaj (pozitivan i negativan) društvenih medija na mentalno zdravlje mladih odavno je tema rasprava, ali naša tema je uzrast u kojima su deca najpodložnija i razlika između devojčica i dečaka. Velika studija otkriva da devojčice doživljavaju negativnu vezu između korišćenja društvenih medija i zadovoljstva životom kada imaju 11-13 godina i dečaka kada imaju 14-15 godina.

Društvene mreže utiču na mozak devojčica ranije nego kod dečaka
Devet elemenata koji klince čine digitalnim građanima

Klinci danas svakodnevno koriste tehnologiju u svojim životima, ali i dalje možda ne razumeju kako da je koriste na odgovarajući način ili kako da iskoriste moć tehnologije da bi se bavili svojim strastima i doprineli svojoj zajednici.

Devet elemenata koji klince čine digitalnim građanima
Dete okreće leđa nastavniku

Nastavnici vas zovu na razgovor jer vaše dete u razredu sedi okrenuto leđima nastavniku koji predaje? Koncentracija mu je usmerena na gradivo onoliko koliko uspe da isprati predavanje, a to je ponekad izuzetno teško? Deca sa dispraksijom najčešće imaju poteškoće u auditivnoj i vizuelnoj percepciji i korišćenje interneta može da pomogne u prevazilaženju problema.

Dete okreće leđa nastavniku
Cyber security: Šta sve treba da zaštitite, a niste znali?

Sajber bezbednost je zaštita sistema povezanih na net kao što su hardver, softver i podaci od sajber pretnji. Ovu praksu treba da koristite za zaštitu dečjeg telefona od neovlašćenog pristupa centrima podataka i drugim kompjuterizovanim sistemima.

Cyber security: Šta sve treba da zaštitite, a niste znali?

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi