Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Tri prolećna trenda na mrežama

Proleće je stiglo, a eto nam i leta uskoro, što znači da naši klinci na ulice iznose nove trendove u oblačenju, a u kuću unose zdrave trendove ishrane.

Tri prolećna trenda na mrežama
Catfishing: mamac za devojke na netu

Catfishing je kreiranje lažnog identiteta na mrežama zarad vrbovanja žrtve. Uglavnom se mamac baca mladim devojkama, tinejdžerkama, sa kojima počinje online zabavljanje. Čest epilog je kompromitovanje žrtve (na bilo koji način), ili čak trolovanje. MTV je lansirao i rijaliti šou „Catfishing“ u cilju podizanja svesti o ovom vidu virtuelnog zlostavljanja.

Catfishing: mamac za devojke na netu
TikTok uveo vremenska ograničenja za tinejdžere

TikTok dodaje nove elemente da bi osigurao da tinejdžeri ne provode previše vremena u aplikaciji. Jedna od novina je podrazumevano vremensko ograničenjie i upiti za pažljivije korišćenje aplikacije.

TikTok uveo vremenska ograničenja za tinejdžere
Savet za mlade: Neka Instagram radi za tebe

Deca na Instagramu često su pod pritiscima da izgledaju savršeno, da je sve lepo i filtrirano i da moraju da prate trendove. Istražujemo na koje načine mogu da unaprede svoj profil da platforma radi za njih na najbolji način i da ih ne izlaže neprijatnostima.

Savet za mlade: Neka Instagram radi za tebe

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Tagovi