Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Ne postoji "kids" droga

"Dragi roditelji! Htela sam da vas obavestim da su se pojavile na tržištu psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima. Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi jer je umotana kao pakovanje žvaka. Druga je tzv. snus-čist nikotin u prahu koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče. Veoma je jeftin, kesica košta 100- 150 dinara. Molim vas da sa decom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne 'podvali' žvaku..."

Ne postoji
Raskid preko žice

Raskidi su za tinejdžere uvek teški, ali danas kad je tehnologija stvaran svet, klinci raskidaju online. Pisali smo o deci koju ostavljaju na taj način, a sada pišemo o tome kako se pristojno raskida online, bez da druga strana bude žrtva ghostinga.

Raskid preko žice
Ok je da nisi ok

Deca su danas pritisnuta raznim trendovima, idealnom slikom o telu, prihvatanjem u društvu. Ovo je priča o tinejdžeru koji se teško uklapa u trendove i zbog toga nije srećan.

Ok je da nisi ok
Tipovi toksičnih prijatelja

 

Vaše dete dolazi uznemireno iz škole ili sa društvenih mreža. Prijatelj im je rekao nešto zlo, uporedio ih sa nekim u negativnom svetlu ili ih naterao da se osećaju kao da nisu dovoljno dobri. Ako sumnjate da je vaše dete ili tinejdžer u toksičnom prijateljstvu, važno je da prepoznate znakove i da znate kako da intervenišete.

 Tipovi toksičnih prijatelja

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi