Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa radom

14. jul 2022. Beograd - Od sredine jula pa sve do kraja avgusta ljubitelji filma imaće priliku da uživaju, svako veče u 21h, u A1 Kinoteka letnjem bioskopu, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije. Pod otvorenim nebom, u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije, u centru Beograda, biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije. Pored eminentnih stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i mnogih drugih, u okviru letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova iz projekta A1 Kinoteka.

 

„A1 Kinoteka letnji bioskop izuzetna je prilika, za sve ljubitelje filma, da uživaju u projekcijama odabranih filmskih klasika pod otvorenim nebom. Program čine pažljivo birani naslovi priznatih domaćih i svetskih autora, a osim bogatog programa, jedinstveni ambijent, ljubiteljima sedme umetnosti pružiće izuzetno filmsko iskustvo“, izjavio je Jugoslav Pantelić direktor Jugoslovenske kinoteke.

 

„Drago mi je da filmskoj publici možemo da ponudimo jedno novo mesto za kvalitetnu letnju zabavu. Radujemo se nastavku saradnje sa Jugoslovenskom kinotekom na našem zajedničkom projektu A1 Kinoteka, a Domu Vojske Srbije se zahvaljujemo na sjajnoj saradnji zahvaljujući kojoj je u Beogradu ponovo oživeo ovaj jedinstveni prostor“, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

 

Tokom A1 Kinoteka letnjeg bioskopa publika će imati priliku da uživa, u nekim od najpoznatijih naslova domaće kinematografije, koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka - „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i jedna premijera u okviru projekta.

 

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21h, po ceni od 300 dinara. Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije. Broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji.

 

Kompletan program A1 Kinoteka letnjeg bioskopa možete preuzeti na sajtu Kinoteke.