Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Šta je potrebno za fiskalizaciju?

Za fiskalizaciju vam je potreban odobren elektronski fiskalni uređaj EFU koji je odobrila Poreska Uprava. Podatke o odobrenim elementima fiskalnih uređaja Poreska uprava objavljuje na svom sajtu. Samo odobreni elementi elektornskog fiskalnog uređaja se mogu koristiti. U suprotnom poreski obeznik pravi prekršaj i biće kažnjen od strane Poreske uprave.Elektronski fiskalni uređaj se sastoji iz tri elementa koji mogu biti softverski,hardverski ili kombinacija softversko-hardverska


Check mark ESIR – elektronski sitem za izdavanje računa
Check mark LPFR – lokalni procesor fiskalnih računa
Check mark BE – bezbedonosni element

Šta je ESIR?


ESIR je sastavni element elektronskog fiskalnog uređaja čija je uloga da formira račun, da ga šalje određenom tipu procesora fiskalnog računa(PFR) na fiskalizaciju i koji na osnovu dobijenih podataka od PFR štampa račun.


Šta je LPFR?


LPFR je lokalni procesor fiskalnih računa. Njegova uloga je da podatke koje dobije od ESIR obradi,potpiše,kriptuje i pošalje Sistemu za upravljanje fiskalizacijom (SUF). Njegova osnovna uloga je da vam omogući izdavanje fiskalnih računa i kada nemate internet konekciju. Možemo slobodno reći da je ovaj element srce celog fiskalnog uređaja.