Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Završen treći ciklus programa „Svet kakav želiš“

A1 NAGRADILA NAJBOLJE PROJEKTE SA 2,5 MILIONA DINARA

 

Nagrađeni projekti iz pet gradova Srbije koji doprinose kvalitetu života lokalne zajednice

 

Smederevo, 14. jun 2022. – Pobednici trećeg ciklusa društveno-odgovornog programa „Svet kakav želiš“ dolaze iz Smedereva, Bačke Topole, Kosjerića, Sombora i Tršića. Pet pobedničkih projekata biće nagrađeno sa ukupno 2,5 miliona dinara. Uz novčanu nagradu, biće im obezbeđeno i mentorstvo za realizaciju projekata koji unapređuju kvalitet života lokalne zajednice i podstiču rešavanje izazova sa kojima se ona suočava.

 

U oblasti javnog zdravlja pobednički projekat je „saMAMAma“ udruženja StartHub čiji je cilj unapređenje psihološkog blagostanja i položaja porodilja, kroz usluge praćenja i informisanja javnosti i direktnog rada sa porodiljama. Na polju obrazovanja nagrađena su dva projekta – „I-Robot“ udruženja Primenjena fizika i elektronika koji ima za cilj da omogući radoznaloj, talentovanoj i motivisanoj deci besplatan praktičan i teorijski rad uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz oblasti robotike, elektronike, veštačke inteligencije i „Škola dobre volje, volonter/ka deci na usluzi“ Somborskog edukativnog centra, kao volonterska inicijativa koja podrazumeva dostupnost i viši kvalitet obrazovanja za svu decu, uz dodatne volonterske podrške deci iz ranjivih grupa kada je reč o njihovom školskom postignuću u formalnom obrazovanju. U segmentu ekologija istakle su se inicijative „Kutak za oporavak“ čiji je nosilac Poljoprivredna škola sa domom učenika Bačka Topola sa ciljem podizanje ekološke svesti građanstva i učenika, kao i zaštite prirode kroz lečenje povređenih ptica, kao i projekat „Srbija bez divljih deponija“ udruženja Pro.Tok21 koji ima za cilj da unapredi procese sanacije, uklanjanjanja i sprečavanja nastanka divljih deponija u Republici Srbiji putem digitalnih alata. Nagrađeni projekti biće implementirani od 1. juna do 31. oktobra 2022. godine.

 

Selekciju projekata vršio je tim eksperata iz oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije, u sledećem sastavu: Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor Fizičkog fakulteta, Anđelka Grujičić, lekarka u oblasti javnog zdravlja i specijalistkinja socijalne medicine i Nemanja Đorđević, naučni komunikator i ekspert za obrazovne politike. Partner kompanije A1 Srbija na programu „Svet kakav želiš“ je regionalna organizacija Propulsion.

 

 „Naša je želja da generacijama koje dolaze ostavimo jedan bolji, lepši i kvalitetniji svet. Kao najveću vrednost vidimo to što smo kroz ovaj program udružili kompaniju, stručnu javnost, medije, organizacije i širu javnost, u zajedničkoj misiji da gradimo taj svet kakav želimo. U našem fokusu i dalje ostaju javno zdravlje, obrazovanje i ekologija kao ključne oblasti našeg društva u okviru kojih ćemo nastojati da pokrećemo važne promene“, istakla je Ana Boroš Todić, predstavnica A1 Srbija.

 

Tokom proteklih godinu dana kompanija A1 Srbija, u okviru aktivnosti društveno-odgovornog poslovanja sprovela je dva ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Ukupno 19 miliona dinara do sada izdvojeno je za realizaciju šest projekata čija je osnovna ideja da menjaju naš svet nabolje. Treći ciklus projekta se praktično nadovezuje na ono što je do sada rađeno za dobrobit zajednice, jer su ove tri oblasti godinama u fokusu društveno odgovornog delovanja kompanije A1 Srbija.

 

Više o pobedničkim projektima možete pronaći na sajtu društveno-odgovornog programa Svet kakav želiš.