Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Humanitarnom ski trkom NLB Komercijalne banke i A1 Srbija obezbeđena donacija za BELHospice

Beograd, 8. mart 2023 - Prikupljeno je 13 hiljada evra na humanitarnoj ski trci, koju su NLB Komercijalna banka i A1 organizovali tokom Kopaonik biznis foruma. Ova sredstva biće preusmerena za podršku BELHospice, jedinoj organizaciji u Srbiji koja se bavi zbrinjavanjem i negom terminalno obolelih pacijenata, uključujući i decu.


Zahvaljujući sportskom duhu svih takmičara, NLB Komercijalna banka i A1 su zajedno sa svojim partnerima iz sektora privrede, pokazali da odgovorno poslovanje, pored dobrih rezultata podrzumeva i podršku zajednici, a posebno onim grupama kojima je pomoć najpotrebnija. Humanitarnu trku podržao je i ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović.


"U sportu, kao i u poslu, najvažnija je prava motivacija. Kada je put do cilja popločan svrhom, svaka utakimica se igra kao da je finalna, i na svakom terenu ste spremni da ostavite svoje srce. Za NLB Komercijalnu banku, kao članicu najveće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe za koju ovaj region nije samo tačka na mapi, već dom, uspeh se meri dvojako - izuzetnim poslovnim rezultatima, ali i pozitivnim promenama, koje iniciramo u svom okruženju. To podrazumeva da kapacitete, koje imamo kao sistemska banaka, usmeravamo na nekad nedovoljno vidljive grupe, kojima je naša pomoć najpotrebnija. Zahvaljujem se našim partnerima iz A1 i iz svih kompanija koje su učestvovale, jer smo zajedno pokazali da su upravo timski duh i fer plej, iskra promene i najveći doprinos koji možemo da damo društvu", izjavio je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.


U neizvesnoj trci, prvo mesto osvojio je Dušan Milićević iz kompanije Comtrade, dok je drugo mesto poneo Lovro Peterlin iz kompanije A1 Slovenija, a treće kompanija Resalta i njen predstavnik Tomaž Orešič.


"Sami možemo da stignemo donekle, ipak zajedno uvek stižemo mnogo dalje. Ova trka simboličan je pokazatelj kako međusobna saradnja i udružene snage mogu pomoći jednom segmentu društva i doprineti kreiranju boljeg okruženja, čiji smo deo. A1 Srbija od početka rada u Srbiji pre 15 godina posebnu pažnju usmerava ka društveno odgovornim projektima iz oblasti ekologije, zdravlja i edukacije. Posebno nam je drago što imamo priliku da u toku trajanja jednog respektabilnog događaja kakav je Kopaonik biznis forum, pokrenemo humanitarnu aktivnost zajedno sa partnerima iz NLB Komercijalne banke koju je podržao veliki broj partnera i saradnika", istakao je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i Slovenija.


BELhospice kao prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji, pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom stadijumu sa ciljem poboljšanja kvaliteta života pacijenata i porodice.