Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

Zašto je bitno imati putno osiguranje kada putujemo u inostranstvo?

Kada pomislimo na putovanje u inostranstvo, na letovanje ili zimovanje, uglavnom nam je prva asocijacija uživanje i odmor. Retko kada pomišljamo na razne neprilike koje mogu da nas zadese na tom putovanju. Međutim, nepredviđene okolnosti se ipak dešavaju i na njih svako treba da bude unapred dobro pripremljen.
Ako se pitaš koji je to najbolji način da sebi osiguraš bezbrižno putovanje i da u inostranstvo otputuješ ,,mirne glave”, odgovor je jednostavan - ne zaboravi na putno osiguranje.
U nastavku teksta saznaj zašto je putno osiguranje skoro podjednako važno na putovanju kao što su i pasoš ili prtljag.

Koje vrste putnog osiguranja postoje?

Postoje razne vrste putnog osiguranja, a ovo su neki od tipova:

  1. Individualno putno osiguranje - Odnosi se na plaćanje osiguranja po pojedincu i ono pokriva osiguranje za jednu osobu.
  2. Grupno ili porodično putno osiguranje - Može da pokriva više osoba pod jednom polisom. Prednost grupne polise je niža cena i zato su veoma pogodne ako putuješ u inostrantvo sa porodicom.
  3. A1 Pametno putno osiguranje - Sa pametnim osiguranjem nije potrebno da praviš polisu svaki put kada kreneš na putovanje - automatski će se aktivirati kada pređeš granicu, a po povratku u Srbiju će se samo i deaktivirati. Biće ti naplaćen samo onaj broj dana koje si proveo u inostranstvu, i ništa ne plaćaš unapred.

Šta pokriva polisa putnog osiguranja?

Putno osiguranje je ključni deo pripreme za put jer ti omogućava opušteno putovanje. Evo šta najčešće pokriva polisa putnog osiguranja:

  1. Medicinske troškove - Dok istražuješ nove destinacije i uživaš u avanturi, putno zdravstveno osiguranje te čuva u slučaju da se razboliš ili povrediš. Bez obzira da li je u pitanju lakša povreda ili neki ozbiljniji zdravstveni problem, nećeš brinuti o visokim troškovima pregleda ili bolničkog lečenja.
  2. Osiguranje prtljaga - Tokom putovanja, tvoj prtljag je često izložen rizicima od gubitka ili oštećenja. Ukoliko do toga dođe, možeš da očekuješ novčanu nadoknadu od osiguravajuće kuće i nadoknadiš materijalnu štetu.
  3. Pomoć na putu - Ako planiraš da kreneš na putovanje automobilom, putno osiguranje te osigurava u slučaju kvara ili nezgode na putu. Na primer, ako ti zatreba šlep služba, hitna popravka vozila ili čak privremeni smeštaj dok se problem ne reši, preko osiguranja ćeš dobiti odgovarajuću podršku.

U inostranstvu si i zatrebala ti je hitna pomoć? Koje korake preduzeti?

Ukoliko se nalaziš u inostranstvu i želiš da iskoristiš putno osiguranje, evo šta treba da uradiš:

  1. Pre svega, kontaktiraj korisnički centar svoje osiguravajuće kuće koji uglavnom radi 24/7.
  2. Takođe im možeš pisati na email adresu koja se najčešće nalazi na dnu polise, uz broj telefona kontakt centra.
  3. Pripremi se i da navedeš svoje lične podatke kao što su ime i prezime nosioca polise, adresu, broj telefona i slično. Uz to, navešćeš i vrstu nezgode ili bolesti zbog koje se javljaš.

Prati korake operatera i ne brini, ukoliko imaš putno osiguranje, biće ti pružena pomoć u najkraćem mogućem roku.

Kako da izabereš najbolje putno osiguranje za sebe i svoje najbliže?

Bilo da putuješ u inostranstvo na par dana ili na duži vremenski period, važno je da imaš putno osiguranje jer ti može pomoći ako se nađeš u nekoj neprijatnoj situaciji.
Kada aktiviraš A1 pametno putno osiguranje online putem Moj A1 login stranice ili A1 mobilne aplikacije, uz naredni račun će ti biti naplaćen samo tačan broj dana proveden u inostranstvu, pa ne moraš da brineš ako ti se putovanje otkaže ili ostaneš na putovanju duže nego planirano.
Ukoliko nisi postojeći A1 korisnik, opredeli se za NEO24 Travel tarifu i u okviru nje ćeš pored 24 GB interneta u romingu dobiti i 24 dana besplatnog pametnog putnog osiguranja.
Zato kreni na put bez brige i putuj pametno.