Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger!

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger
Close
Close modal
Close
SR
EN
Close modal

Visiting Serbia?
For short stays we recommend

Hello Stranger

A1 prepaid internet

Quit
View more
Hello Stranger

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Zahvaljujući stalnom razvoju i implementaciji tehnoloških inovacija, kompanija A1 Srbija dostigla je milionitog korisnika VoLTE tehnologije. VoLTE ili „Voice over LTE“ tehnologija pruža kristalno jasan zvuk, bržu uspostavu poziva i mogućnost istovremenog korišćenja glasovnih poziva i surfovanja na internetu.

 

Sve što vam je potrebno za korišćenje ove usluge je smart telefon sa pristupom mreži i SIM kartica. Ova usluga se ne naplaćuje dodatno, a pune A1 brzine podataka do 390 Mbit/s omogućene su na svim paketima A1 pretplate.

 

 „Milion korisnika VoLTE tehnologije nije samo broj, već odraz strateškog pristupa A1 kompanije u uspostavljanju mrežne infrastrukture, koja će moći da podrži sve buduće inovacije. Naša misija je da nastavimo da postavljamo standarde u telekomunikacijama, pružajući korisnicima napredne tehnologije, inovacije i usluge koje im omogućavaju da budu korak ispred. Sa VoLTE kao ključnom karikom ka 5G budućnosti, A1 Srbija je spremna da transformiše način na koji korisnici komuniciraju i doživljavaju mobilne tehnologije, pružajući im vrhunsko korisničko iskustvo“, izjavio je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku, A1 Srbija.

 

Mreža A1 Srbija sa 2.620 baznih stanica u ovom trenutku doseže do više od 98 odsto stanovništva. U skladu sa svojom vizijom da bude lider u implementaciji najnovijih tehnologija, kompanija A1 Srbija ušla je u novu fazu razvoja, ubrzavajući program izgradnje lokalne vlastite optičke mreže u FTTH (Fiber to the Home) arhitekturi, kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge poput optičkog interneta. Optičke i mobilne mreže nove generacije, poput 5G za koji je A1 Srbija potpuno spreman i željno očekuje aukciju, treba da podrže mnoge savremene trendove koji su tu ili dolaze velikom brzinom, ali i rastuće potrebe korisnika i tržišta. Očekuje se sve veće integrisanje ovih mreža što otvara mogućnosti za nove načine pružanja usluga, nove aplikacije i partnerstva.