Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Vreme provedeno na netu utiče na gojaznost kod dece

Kad smo mi bili klinci, sećate se kako su nas bake jurile da jedemo i da je sve iz tanjira moralo da se pojede, a tanjir pun do plafona? Merna jedinica za zdravlje je bila količina hrane, ali danas je malo drugačija situacija. Mi nismo imali dostupan net i naši roditelji i bake su brinuli da se hranimo zdravo. U Srbiji danas skoro svako peto dete pati od viška kilograma, tj. nema telesnu težinu srazmernu svojoj visini, a oko osam posto dece je gojazno. Ta statistika nije bolja ni u svetu, a posebno je izražena jer klinci danas i jedu pred ekranima.

Vreme provedeno na netu utiče na gojaznost kod dece
Prenkovanje nije iznad zakona

Moj klinac od 11 godina pokazuje mi onomad jednog vrlo popularnog ovdašnjeg Jutjubera koji sa bankomata skida nenormalne količine para pomoću nekog osmocifrenog broja s tarabom. Objašnjava proceduru kako da prevarite bankomat i vidim ovaj moj mali u mašti već pliva dubokim kriminalnim vodama. Trgnem ga tako što stopiram video i počnem nizom pitanja da dopirem do njegove male svesti.

Prenkovanje nije iznad zakona
Mini-Milenijalci: Male Alfe, budućnost marketinga

Šta je zajedničko drvenim igračkama u skandinavskom stilu, organskoj odeći za bebe i dečjim organskim grickalicama? Milenijalci. I njihova deca!

Mini-Milenijalci: Male Alfe, budućnost marketinga
Devojčice i STEM

Engleski pojam STEM javlja se kao akronim, koji upućuje na nekoliko akademskih disciplina: nauka (science), tehnologija (technology), inženjering (engineering) i matematika (mathematics).

Devojčice i STEM

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi