Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Kratak video, duga pamet

Istražujemo zašto klinci vole kratke video formate, zašto ih radije gledaju na telefonu nego na televiziji i kako pozitivno utiču na pažnju.

Kratak video, duga pamet
Dete okreće leđa nastavniku

Nastavnici vas zovu na razgovor jer vaše dete u razredu sedi okrenuto leđima nastavniku koji predaje? Koncentracija mu je usmerena na gradivo onoliko koliko uspe da isprati predavanje, a to je ponekad izuzetno teško? Deca sa dispraksijom najčešće imaju poteškoće u auditivnoj i vizuelnoj percepciji i korišćenje interneta može da pomogne u prevazilaženju problema.

Dete okreće leđa nastavniku
Cyber security: Šta sve treba da zaštitite, a niste znali?

Sajber bezbednost je zaštita sistema povezanih na net kao što su hardver, softver i podaci od sajber pretnji. Ovu praksu treba da koristite za zaštitu dečjeg telefona od neovlašćenog pristupa centrima podataka i drugim kompjuterizovanim sistemima.

Cyber security: Šta sve treba da zaštitite, a niste znali?
Sekte na mrežama

Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji egzistira više od stotinu sekti i oko 20 000 njihovih žrtava na društvenim mrežama. Pletenju mreže na mrežama sektama omogućava dostupnost interneta i one mogu stići iz bilo kog dela sveta do nas.

Stručnjaci za sekte upozoravaju da internet faktor igra veoma važnu ulogu. Sekte dopiru kroz društvene mreže, preko neproverenih lajf-koučeva i škola za lični razvoj, kroz blogove ili forume za diskusiju, najčešće koristeći lažne profile i naloge.

Sekte na mrežama

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi