Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Tri najbezbednija pretraživača za klince u 2021. godini

Iako je internet široka poljana sadržaja za baš svakoga, treba da imamo na umu da su među korsnicima i deca, a posebno deca koja često pretražuju digitalne svetove bez nadzora. A da bi ti svetovi bili bezbedni, na scenu stupaju superheroji - dečji pretraživači!

Pet situacija u kojima je mama najveći influenser

Tate su rame za plakanje. Za učenje kako se “muški” prevazilaze problemi. Za gledanje fudbala, učenje vožnje bajsa, za pomaganje oko domaćeg, za zagrljaj kad princezu odbije simpatija i za “muške” razgovore kad prestolonaslednik počne da se brije i zaljubljuje.

Pet situacija u kojima je mama najveći influenser
Hajde da olakšamo dečacima izazove superheroja

Jedan od stereotipa koji prati ženski rod jeste da su opterećene fizičkim izgledom i da je devojčicama čuvena lutka uzor od pamtiveka. Standardi su se u međuvremenu promenili, ali stereotipi su ostali isti. I u toj nepravednoj raspodeli, zaboravismo nekako na dečake koji odrastaju uz superheroje i negde sami sebi (a i društvo) nameću pločice, mišiće i enormnu hrabrost kao model za odrastanje u muškarca.

Hajde da olakšamo dečacima izazove superheroja
Proverite vazduh pre nego što izađete u šetnju

“Izađi na vazduh!” Kultna rečenica koja vodi poreklo još od naših prababa. Mi smo kao klinci obitavali napolju od ujutru do uveče, nije bilo sile da nas utera u kuću, sa prozora se orio hor majki koje su pozivale decu na ručak. Pa utrčimo, “smandrljamo” na brzaka grašak i faširane šnicle i opet trk napolje gde ekipa čeka novu seriju “Indijanaca i kauboja”, školica, lastiša, žmurki…

Proverite vazduh pre nego što izađete u šetnju

Najčitanije priče

Pretražujemo internet…

Tagovi