Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima

Roditelji i deca na internet gledaju različitim pogledima. Kod nas postoji izvesna strepnja da li je digitalni svet bezbedno mesto za naše mališane, a klinci su po tom pitanju slobodni i bez straha.
Pitali smo decu šta bi pitali roditelje o netu, a roditelji su dali odgovore.

Pet pitanja o netu koja bi deca postavila roditeljima
Šta je “Internet of Things” i kako to vide milenijalsi i generacija Z?

IoT predstavlja razne stvari od igračaka za decu, konzola ali i drugih uređaja kao što su asistenti u učenju ili organizaciji stana poput Google Nest ili Amazon Echo. Šta milenijalsi i generacija Z širom sveta misle o njima i kako da roditelji sve to razumeju?

Šta je “Internet of Things” i kako to vide milenijalsi i generacija Z?
Generacija Alfa: Sinovi i ćerke Milenijalaca osvajaju svet

Hajde da pričamo o deci nove generacije. Koje su njihove tendencije u digitalnom svetu? Hajde da upoznamo i da razumemo Z generaciju, da bismo uspostavili komunikaciju sa dolazećom Alfom koja će promeniti digitalni svet.
Iako su godine samo broj, postoje fascinantne razlike. Milenijalci, generacija Z, bejbi-bumeri… Danas svaka generacija ima oznaku koja određuje i niz atributa. Neka ovo bude mali vremeplov koji će vam pomoći da osluškujete i komunicirate sa klincima različitih uzrasta, ali i da sačuvate najlepše od godina koje sada imate.

Generacija Alfa: Sinovi i ćerke Milenijalaca osvajaju svet
Šta je KIDDLE?

Digitalni svet za decu pun je mogućnosti za učenje i istraživanje, za proširivanje i sticanje znanja. Uz standardne pretraživače, postoji ceo jedan univerzum znanja spakovan na jednom mestu. To mesto zove se Kiddle i predstavlja dečju Vikipediju.

Šta je KIDDLE?

Najčitanije priče

Internet statistika
Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi