Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Bullying u sportu: Igrajte po pravilima

Bullying. Mnogo se govori o ovoj vrsti nasilja u školi i van škole, ali vrlo retko u sportu, gotovo da je tabu tema. Zato postoje Bezbedni klinci, da vam pomognu da prepoznate bullying na terenu.

Kada prijavite dete za sport, nadate se da će se zabaviti, vežbati i naučiti nove veštine. Ali roditelju ništa ne lomi srce više od otkrića da su sportske aktivnosti njegovog deteta u senci maltretiranja. Bilo da trener maltretira vaše dete ili saigrač, iskustvo može biti poražavajuće i za dete i za roditelje. Dobra vest je da postoje neke tehnike koje možete sprovesti kako biste pomogli.

Bullying u sportu: Igrajte po pravilima
Pomozite deci da prepoznaju nezdrave odnose online i offline

 “Nemam prava da umanjim nečiju vrednost. Nije bitno šta ja mislim o nekome, već šta taj neko misli o sebi. Umanjiti nečije samopoštovanje je greh.”

Antoan de Sent Egziperi

Pomozite deci da prepoznaju nezdrave odnose online i offline
Milenijalci ni(su) narcisi

Veoma je poželjno voleti sebe, ali šta ako ta ljubav premašuje granicu dobrog ukusa i prerasta u opsesiju? Ili je jedna generacija samo pogrešno shvaćena?

Milenijalci ni(su) narcisi
Mama, tužiću te baki!

Bio je divan, sunčan dan. Veliki i Mali sin, pas i ja išli smo bajsevima kroz šumu do ski staze. Tamo sam ja fotkala most, pila nes hladnu, nemućenu s mlekom, pas je jurcao u slobodnom stilu, a dečaci su istraživali šumu i spuštali se zip lajnom.

Mama, tužiću te baki!

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi