Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Ne postoji "kids" droga

"Dragi roditelji! Htela sam da vas obavestim da su se pojavile na tržištu psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima. Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi jer je umotana kao pakovanje žvaka. Druga je tzv. snus-čist nikotin u prahu koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče. Veoma je jeftin, kesica košta 100- 150 dinara. Molim vas da sa decom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne 'podvali' žvaku..."

Ne postoji
Tri R za gen Z

Trenutno jedan od najpopularnijih trendova na Instagramu je 3R: Reduce, Reuse, Recycle (smanji, ponovo upotrebi, recikliraj). Gen Z je generacija koja će možda sačuvati planetu  od propadanja.

Tri R za gen Z
Raskid preko žice

Raskidi su za tinejdžere uvek teški, ali danas kad je tehnologija stvaran svet, klinci raskidaju online. Pisali smo o deci koju ostavljaju na taj način, a sada pišemo o tome kako se pristojno raskida online, bez da druga strana bude žrtva ghostinga.

Raskid preko žice
Pet opasnih društvenih mreža

Čak i za roditelje koji dobro poznaju tehnologiju, praćenje noviteta na polju aplikacija može biti naporan posao jer se trendovi menjaju bukvalno na dnevnom nivou.

Pet opasnih društvenih mreža

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi