Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Šta deca uče iz predmeta Vrline i vrednosti

 

Nov izborni predmet “Vrline i vrednosti” kao životni kompas, pošao je u školu 1. septembra. Predviđen kao izborni, ovaj predmet treba da nauči decu osnovnim životnim vrednostima, a nadležni se nadaju da će biti napredovanja u vaspitnom segmentu i u pogledu sticanja vrlina, svojstava koja su potrebna đacima da, kad porastu, budu odgovorni ljudi.

Šta deca uče iz predmeta Vrline i vrednosti
Pozitivne misli protiv jesenje depresije

Jesenja depresija se javlja kod nekih ljudi tokom određenih sezona, obično tokom jeseni i zime. Mogu je osetiti i deca jer sada više nema mnogo sunca i veliki deo vremena provode u kući. Kako da prepoznate da li vaše dete pati od jesenje depresije i šta možete da učinite da mu pomognete?

Pozitivne misli protiv jesenje depresije
Pametni uređaji i pametna deca: Ko je šef u kući?

Siri, Alexa, Google home… Da li i kako olakašavaju deci život? Da li su pametni zvučnici pogodni za decu? Da li treba da koristite (kupite) pametnu tehnologiju za kuću? Koje su prednosti pametnih uređaja i kakvi su rizici po privatnost i sigurnost? Ovo je mali vodič o pametnim uređajima za porodice.

Pametni uređaji i pametna deca: Ko je šef u kući?

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi