Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Milenijalci ni(su) narcisi

Veoma je poželjno voleti sebe, ali šta ako ta ljubav premašuje granicu dobrog ukusa i prerasta u opsesiju? Ili je jedna generacija samo pogrešno shvaćena?

Milenijalci ni(su) narcisi
Zašto video igrice moraju da imaju ton

Život sa dva tehnološki osvešćena dečaka podrazumeva da su istovremeno uključeni: tablet i na njemu jutjuber, laptop i na njemu drugi jutjuber, TV i na njemu najnovija epizoda serije “Victorious” sa Arijanom Grande, a oni sede na trosedu i igraju Minecraft na telefonima, naravno ton na najjače. I ne, ne pitajte zašto je sve uključeno u isto vreme, zato što jeste. Adekvatnije je pitanje zašto igrice imaju ton i da li kreatori sadržaja i igrica razmišljaju o nama roditeljima i našim krhkim bubnim opnama?

Zašto video igrice moraju da imaju ton
Klinci koji provide vreme pred ekranima imaju više bliskih prijatelja

Detinjstvo pred ekranom je tema razgovora u mnogim porodicama i za stolovima panela stručnjaka koji brinu o digitalnom zdravlju naših klinaca. Neka generalizacija je da deca ne provode kvalitetno vreme u druženju tet a tet, da su otuđeni, da nema empatije. Ali, prema najnovijoj studiji, objavljenoj u PLoS ONE, detinjstvo pred ekranom korisno je na neočekivane načine.

Klinci koji provide vreme pred ekranima imaju više bliskih prijatelja
Šest sati mraka: Šta smo radili kada su pale mreže?

Biznismeni su menjali lozinke jer su mislili da im je telefon hakovan. Prodavci na Instagramu izgubili su silne prihode jer su isporuke otkazane. Planeta je stala 5. oktobra kada je “Fejsbuk” i njegova porodica aplikacija, među kojima i “Instagram” i “Whatsapp”, bila satima u prekidu.

Šest sati mraka: Šta smo radili kada su pale mreže?

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Tagovi