Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Kako napraviti i čuvati lozinke

Svi smo već čuli priče o milionskim gubicima kompanija čiji su zaposleni kao lozinke koristili nizove poput abcd1234, password ili qwerasdf. Iako verovatno probijanje šifre vašeg deteta neće doneti iste posledice, važno je naučiti ga kako da ima jake šifre koje neće dopustiti intruderima da zavire u njegove naloge na mrežama i sadržaj njegovog računara ili drugog uređaja.

Kako napraviti i čuvati lozinke
Privatnost onlajn – mit ili ne?

Postoji li privatnost u digitalnom svetu? Oko toga se možemo dobrano zamisliti koliko god da imamo godina i koliko god smo aktivni na internetu. Međutim, pitanje je naročito osetljivo i važno kad se radi o deci.

Privatnost onlajn – mit ili ne?
Šta fotke sa letovanja govore o našoj ličnosti?

Bez obzira da li putujete ili se držite blizu kuće, fotografije koje napravite neće dokumentovati samo iskustva koja imate sa porodicom i prijateljima; one će ispričati fascinantnu priču o vama.

Šta fotke sa letovanja govore o našoj ličnosti?
Blamovi klinaca na mrežama koje ne žele da priznaju

Kada smo mi bili mali, prekidi kontakata bili su lakši jer nismo imali mreže da stalkujemo bivše simpatije, partnere, prijatelje. Klinci danas raskidaju, brišu, anfrenduju, blokiraju bez da trepnu, a često posle toga zapadnu u komične situacije, mada vam nikad ne bi priznali kako su se izblamirali.

Blamovi klinaca na mrežama koje ne žele da priznaju

Najčitanije priče

Internet statistika

Tagovi