Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Društvene mreže utiču na mozak devojčica ranije nego kod dečaka

Uticaj (pozitivan i negativan) društvenih medija na mentalno zdravlje mladih odavno je tema rasprava, ali naša tema je uzrast u kojima su deca najpodložnija i razlika između devojčica i dečaka. Velika studija otkriva da devojčice doživljavaju negativnu vezu između korišćenja društvenih medija i zadovoljstva životom kada imaju 11-13 godina i dečaka kada imaju 14-15 godina.

Društvene mreže utiču na mozak devojčica ranije nego kod dečaka
Devet elemenata koji klince čine digitalnim građanima

Klinci danas svakodnevno koriste tehnologiju u svojim životima, ali i dalje možda ne razumeju kako da je koriste na odgovarajući način ili kako da iskoriste moć tehnologije da bi se bavili svojim strastima i doprineli svojoj zajednici.

Devet elemenata koji klince čine digitalnim građanima
Aktivizam na društvenim mrežama

Istražujemo koje se generacije za šta zalažu, koji su pozitivni trendovi i zašto su klinci danas najbolja budućnost kojoj možemo da se nadamo.

Aktivizam na društvenim mrežama
Tri pitanja za internet

Internet pruža mogućnost toliko moćnu i opštu da se može koristiti u sve svrhe koje zavise od informacija, a dostupan je svakome ko se poveže na mrežu. Podržava komunikaciju putem društvenih medija, elektronske pošte, „soba za ćaskanje“, diskusionih grupa i audio i video prenosa i omogućava ljudima da rade zajedno na mnogo različitih lokacija.

Tri pitanja za internet

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Tagovi