Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Znamo šta ćete postovati ovog leta

Deca danas uživaju u letu. Igraju tenis (na konzoli), bacaju projektile (sa Angri Birds), čitaju u senci pod borovima (na Kindle), ćaskaju sa prijateljima (na Whatsapp- u). Gotovo je kliše žaliti se na potrebu da deca budu stalno uključena, ali istina je da tehnologija ima mnogo prednosti, posebno kada roditelji utvrde parametre za zdravu upotrebu tehnologije. Posebno leti, tokom raspusta.

Znamo šta ćete postovati ovog leta
Virtuelni letnji kampovi koje će klinci obožavati

Letnja sezona je za uživanje i za učenje. Istražujemo koje zabavne letnje kampove klinci mogu da pohađaju na mreži i tako provesti dane raspusta u zabavi i učenju podjednako.

Virtuelni letnji kampovi koje će klinci obožavati
Zbogom, kasice prasice: Klinci prešli na digitalne novčanike

Vreme je takvo da su klinci od malih nogu upoznati sa značajem i značenjem novca i vrlo je važno da ta mala ljudska bića uče o vrednosti novca u isto vreme kada uče da čitaju i pišu.

Zbogom, kasice prasice: Klinci prešli na digitalne novčanike
Kako klinci koriste Instagram za trolovanje

Jedan od najpopularnijih načina da tinejdžeri budu u kontaktu i obaveste ekipu o aktuelnostima u njihovim životima je putem Instagrama. I dok je ova platforma za društveno umrežavanje zabavan alat za tinejdžere, baš kao i svaka druga, može se koristiti za maltretiranje i trolovanje drugih. Prema istraživanju britanske grupe za borbu protiv maltretiranja “Ditch the Label”, većina sajber maltretiranja dece se dešava na Instagramu. Naša omiljena psihološkinja Ana Mirković osvrnula se na tu situaciju među našim klincima.

Kako klinci koriste Instagram za trolovanje

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Tagovi