Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Šta je digitalna etika?

Pričamo sa decom o dobrom i lošem ponašanju, nalazimo načine da njihovim malim, radoznalim mozgićima objasnimo šta je dobro, a šta zlo i nadamo se i svim silama se trudimo da ih od svakog zla sačuvamo. A oni porastu brzo, a da nas ni ne pitaju da li se s tim slažemo :)

Šta je digitalna etika?
Gejming kultura je nova realnost

"Granica između naših mitova i istine je krhka i nejasna."

Lara Kroft

Gejming kultura je nova realnost
Vodič za prvi mobilni: Naučite dete da “dozira” aplikacije

Niko ne brine više o blagostanju i uspehu vašeg deteta od vas. U današnje vreme koje se kreće digitalnim putem, to znači da vodimo decu ne samo kroz stvaran svet, već većinom i kroz digitalan. Od dvogodišnjaka koji razumeju iPad bolje od nas, do tinejdžera kojima je potrebna određena (ali ne previše) sloboda, klinci treba da znaju kako da tehnologija radi za njih u svakoj fazi putovanja.

Vodič za prvi mobilni: Naučite dete da “dozira” aplikacije
Najbolji tech pokloni za tinejdžerke

Biti tinejdžerka je teško, ali izabrati poklon za tinejdžerku je teško poput guranja onog kamena uzbrdo. Ako ste roditelji, familija ili prijatelji gospođice u kritičnim godinama, znate da je neminovno preznojavanje pred njen rođendan. Dok je bila  klinka, jednorozi, narukvice i lutke bile su super izbor, ali sada je lestvica podignuta i pravi je izazov ne pasti sa nje :)

Najbolji tech pokloni za tinejdžerke

Najčitanije priče

Tagovi