Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Aktivizam na društvenim mrežama

Istražujemo koje se generacije za šta zalažu, koji su pozitivni trendovi i zašto su klinci danas najbolja budućnost kojoj možemo da se nadamo.

Aktivizam na društvenim mrežama
Tri pitanja za internet

Internet pruža mogućnost toliko moćnu i opštu da se može koristiti u sve svrhe koje zavise od informacija, a dostupan je svakome ko se poveže na mrežu. Podržava komunikaciju putem društvenih medija, elektronske pošte, „soba za ćaskanje“, diskusionih grupa i audio i video prenosa i omogućava ljudima da rade zajedno na mnogo različitih lokacija.

Tri pitanja za internet
Generacija Z za Zendaju

Generacija Z pokorila je svet dobrotom i pameću, a njihova dominacija najsnažnija je u digitalnom svetu i filmskoj umetnosti. Nova alijansa prevazilazi bilo koju sferu uticaja, sa uglavnom ženskim članicama koje stiču slavu kroz film, TV, muziku, modeling. One su generacija Z, starosti od 17 do 24 godine.

Generacija Z za Zendaju
Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža

Amerika 1700. godine bila je na vrhuncu kreativne destrukcije i konstrukcije. To je bilo vreme kolonija ali takođe, to je bilo vreme reči. Pamfleti i štampari novina plivali su kroz ne baš prijatnu političku klimu da bi informisali, a na kraju su uradili mnogo više: ujedinili su kolonije.

Razmena novina među kolonijama formalizovala je preštampavanje bitnih članaka. Do 1760. godine, kolonijalna novinska mreža razvila se u moćnu, otvorenu socijalnu platformu za uvežbavanje argumenata, propagiranje ideja i razmenu mišljenja. Vesti koje su podeljene među kolonijama doprinele su njihovoj vitalnosti i jedinstvu.

Bendžamin Frenklin, otac društvenih mreža

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi