Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Vodič za prvi mobilni telefon – bezbednost pre svega

Ovde smo da vam pomognemo da nađete najbolji način da vaša deca ostanu bezbedna kada dobiju prvi mobilni telefon.

 

Pitanje nad pitanjima je: kada je najbolje vreme da dete dobije prvi telefon?

Vodič za prvi mobilni telefon – bezbednost pre svega
Kako napraviti i čuvati lozinke

Svi smo već čuli priče o milionskim gubicima kompanija čiji su zaposleni kao lozinke koristili nizove poput abcd1234, password ili qwerasdf. Iako verovatno probijanje šifre vašeg deteta neće doneti iste posledice, važno je naučiti ga kako da ima jake šifre koje neće dopustiti intruderima da zavire u njegove naloge na mrežama i sadržaj njegovog računara ili drugog uređaja.

Kako napraviti i čuvati lozinke
Vratite decu u kolosek pre polaska u školu

Tokom raspusta, redovna rutina verovatno je poremećena ili zbog putovanja ili zbog opuštenog rasporeda u ovo doba godine. Kako da vratimo klince u kolosek i vreme na mrežama i napolju ponovo skratimo, a da nas ne boli glava?

Vratite decu u kolosek pre polaska u školu
Cyberbulling i šta sa njim

Ružnija strana škole i uopšte vršnjačkog okruženja oduvek je vršnjačko nasilje. S raširenom pojavom interneta i bivanjem onlajn od malih nogu, ono se, nažalost, odomaćilo i u digitalnom svetu. Sajber nasilje, ili cyberbulling, jeste korišćenje interneta sa ciljem da bi se neko namenski i konstantno plašio, činio tužnim ili uplašenim.

Cyberbulling i šta sa njim

Najčitanije priče

Internet statistika
Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi