Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Kako klinci koriste Instagram za trolovanje

Jedan od najpopularnijih načina da tinejdžeri budu u kontaktu i obaveste ekipu o aktuelnostima u njihovim životima je putem Instagrama. I dok je ova platforma za društveno umrežavanje zabavan alat za tinejdžere, baš kao i svaka druga, može se koristiti za maltretiranje i trolovanje drugih. Prema istraživanju britanske grupe za borbu protiv maltretiranja “Ditch the Label”, većina sajber maltretiranja dece se dešava na Instagramu. Naša omiljena psihološkinja Ana Mirković osvrnula se na tu situaciju među našim klincima.

Kako klinci koriste Instagram za trolovanje
Virtuelni klinci: Budućnost video igara

Od virtuelne stvarnosti do veštačke inteligencije, nove tehnologije oblikuju budućnost video igara. Da li će deca izgubiti kontakt sa fizičkim svetom ili će postati najbolje verzije budućnosti?

Virtuelni klinci: Budućnost video igara
Top pet Teen serija

Proleće je i tinejdžeri su se uveliko prebacili na “teen drama mode”. Više nego ikad, producenti TV serija oslanjaju se na tinejdžerske drame da bi privukli mase.

Top pet Teen serija
Roblox: Kreativna igra sa seksualnim sadržajima

Ako imate dete koje igra Roblox, trebalo bi da pročitate ovaj članak o “condo” (sobama) koji se pojavljuju na platformi. Bavićemo se time šta Roblox radi da kontroliše seksualne igre kojih bi trebalo da budete svesni. Imamo dve glavne brige: 1. Deca su izložena seksualnom sadržaju u igrici dizajniranoj za malu decu. 2. Odrasli i deca u istoj virtuelnoj zoni za igru.

Roblox: Kreativna igra sa seksualnim sadržajima

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi