Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Zdrave video igre za decu

Video igre su zabavne i edukativne i dobro je da su deo dečje svakodnevice. Ali, klinci treba i da uravnoteže ukupnu upotrebu ekrana sa drugim aktivnostima koje su dobre za razvoj. Roditelji su ti koji im mogu pomoći da razviju zdrave navike u igranju i da naprave dobar izbor o tome šta, kada i koliko dugo da igraju.

Zdrave video igre za decu
Da li znate šta je doomscrolling?

Svi smo bili tamo: deca konačno spavaju, smeštamo se na kauč da se opustimo uz film ili seriju, ali uzmemo telefon samo da “časkom” čekiramo vesti i društvene mreže. I eto nas već duboko u noć, u zečjoj rupi svih strašnih stvari koje se dešavaju na svetu, ispunjeni osećanjem straha. Iscrpljeni, odemo da spavamo, nesposobni da utišamo uznemireni um, loše spavamo i jedva se provlačimo kroz sledeći dan.

Da li znate šta je doomscrolling?
Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox

Roblox je jedna od svetski najpopularnijih platformi za online igre, a zanimljiva je jer je kreiraju samo korisnici i ima beskrajno mnogo mogućnosti za razvoj kreativnosti i zabavu. Ali, predstavlja i potencijalno rizik za decu, posebno za ranjivu kategoriju mlađu od 13 godina (ako uopšte postoji starosna granica za ranjivost dece).

Sve što roditelji treba da znaju o igrici Roblox
Da li znate šta je “Blackout Challenge” na TikToku i kako da zaštitite dete?

“Nije nužno da roditelji znaju sve o TikToku i društvenim mrežama. Treba da osećaju svoje dete i da budu tu uvek kada se pojavi prvi znak uznemirenosti, da ne osuđuju, već da podrže i zagrle dete”, kaže psiholog Ana Mirković.

Da li znate šta je “Blackout Challenge” na TikToku i kako da zaštitite dete?

Najčitanije priče

Internet statistika
Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi