Bezbedni klinci

Portal za digitalne mame i tate

Mladi i društvene mreže Mladi i društvene mreže Roditeljstvo novog doba Roditeljstvo novog doba Digitalno nasilje Digitalno nasilje Kreativnost i inovativnost Kreativnost i inovativnost Video Video
Orange is new black: Koje boje tinejdžeri vole?

Iako je nemoguće napraviti generalizaciju između dečaka i devojčica, obično postoje neke opšte razlike između boja koje privlače različite polove. Nemojte da paničite ako vaši klinci odjednom iz “bebećih” boja uskoče u crnu. To je skroz okej i vrlo pozitivno.

Orange is new black: Koje boje tinejdžeri vole?
Kada smo postali “krindž”?

Rana krindž kultura se odnosila na odsustvo empatije i takozvani “transfer blama”. Danas je biti krindž ozbiljan prekršaj.

Kada smo postali “krindž”?
Deca, roditelji i nezavisnost: Koliko slobode je dovoljno leti

Većina dece ostaje sama tokom leta kod kuće dok roditelji rade. Pišemo o obavezama, rutinama, granicama kada je u pitanju vreme na netu, kako da im damo poverenje i učinimo da budu nezavisni i da se dobro osećaju kao “veliki”.

Deca, roditelji i nezavisnost: Koliko slobode je dovoljno leti
Kako klinci koriste Instagram za trolovanje

Jedan od najpopularnijih načina da tinejdžeri budu u kontaktu i obaveste ekipu o aktuelnostima u njihovim životima je putem Instagrama. I dok je ova platforma za društveno umrežavanje zabavan alat za tinejdžere, baš kao i svaka druga, može se koristiti za maltretiranje i trolovanje drugih. Prema istraživanju britanske grupe za borbu protiv maltretiranja “Ditch the Label”, većina sajber maltretiranja dece se dešava na Instagramu. Naša omiljena psihološkinja Ana Mirković osvrnula se na tu situaciju među našim klincima.

Kako klinci koriste Instagram za trolovanje

Najčitanije priče

Internet statistika

89% dece za pristupanje internetu koristi pametni telefon, a 79% ima profil na nekoj društvenoj mreži čak i ako su mlađi od 13 godina.

Pretražujemo internet…
Zašto je i kada nastala prva veb kamera?

Tagovi