Zanimljivosti o deci rođenoj u februaru

Februarska deca su doslovno deca ljubavi. Naučnici tvrde da su deca rođena u februaru sklonija da budu srećna, a osim entuzijazma i optimizma, krase ih još neke fenomenalne osobine.

 

Doba Vodolije steklo je slavu u čuvenom rok mjuziklu Kosa iz 1967. u kom je Miloš Forman maestralno predstavio turbulentan period u Americi i oslikao svu bedu rata i sjaj ljubavi. Film karakteriše entuzijazam koji je glavna karakteristika doba vodolije i glavna muzička tema filma. Doba vodolije nikako ne može da se tumači sa prizemnog horoskopskog aspekta jer je baš taj period već 2.160 godina interesantan nauci zbog prolaska prolećne ravnodnevice kroz vazdušni znak vodolija.

 

Evo nekih zanimljivih podataka o malim februarcima:

 

Super su đaci

Studije pokazuju da su februarska deca konstantno bolji đaci od drugih vršnjaka, ali takođe su i veliki analitičari i umeju da ceo čas prebace na svoj teren.

 

Veća je verovatnoća da će februarsko dete biti umetnik

Prema studiji britanske Kancelarije za nacionalnu statistiku, mesec u kojem ste rođeni igra (veoma malu) ulogu u tome koju karijeru ćete izabrati, a statistika pokazuje da se umetnici češće rađaju u februaru.

 

Rođendani u februaru su ređi

Ne samo da je kratak mesec, što dovodi do manjeg broja porođaja, već je svake četiri godine prestupna godina, što za neke klince prava retkost.

 

Rođeni u februaru imaju tendenciju da budu srećniji

Iako rođeni usred zime klinci rođeni u februaru malo su razdražljivi, zahvaljujući urođenom entuzijazmu.

 

Veća je verovatnoća da će se roditi rano

Prema studiji objavljenoj u Proceedings of the National Academy of Sciences, postoji značajan porast ranih porođaja tokom zime.

 

Ako ovog meseca vašem detetu sleduje rođendan, neka poklon bude u pravom vedrom, otkačenom, opstimističnom duhu, baš kakav je i njihov.

I, naravno, ovaj tekst je skroz zabavnog karaktera, mi verujemo da su svi klinci posebni, lepi i pametni, bez obzira na datum rođenja.