YouTube za decu

11.mart DA LI STE ZNALI?

YouTube je najpoznatija platforma za reprodukciju i plasiranje video sadržaja na svetu. Milioni video snimaka kreativnih i onih malo manje spretnih korisnika ove platforme prosto mame svojim mnoštvom i raznolikošću. Ipak, u toj šumi video materijala ima i kukolja, sadržaja neprimerenih deci mlađeg uzrasta.Kako onda zaštititi dete od svih opasnosti (i kiča)? Na sreću postoji jednostavan način:

Google u svojoj paleti proizvoda nudi i YouTube Kids, besplatnu platformu namenjenu deci do 9 godina, koja predstavlja bezbedno okruženje sa sadržajima filtriranim za decu ovog uzrasta. Iako količina sadržaja nije ista kao u originalnom YouTube „proizvodu“, već je mnogo manja, sadržaji su prilagođeni deci i predstavljaju igralište na koje možete da pustite svoje dete, bez bojazni da će naleteti na nešto strašno, neprilično ili neukusno. Naravno, Google je kompanija koja zarađuje na svojim proizvodima, a to se ogleda u plasiranju i prikazivanju reklama, ali čak i one reklame u YouTube Kids modu vode računa o uzrastu dece.
YouTube Kids možete instalirati na vašem telefonu i tabletu (onom koji koriste vaša deca) i dostupan je i na Android i na iOS platformi. Više informacija potražite na https://www.youtube.com/yt/kids/