WhatsApp grupe za druženje tokom raspusta

Raspust je za većinu dece uzbudljiv i obično znači slobodno vreme i dodatno vreme za opuštanje! I vrlo je važno da i dalje ostanu u kontaktu sa svojom grupom prijatelja, a za to su tri ključna razloga:

 

  1. Pomaže deci da se na duge staze nose sa stresom. Deca koja provode vreme sa porodicom i prijateljima pronalaze zdravije načine da se nose sa stresom jer, govoreći o svojim problemima, izbegavaju negativne mehanizme za suočavanje sa problemima poput alkohola, pušenja ili drogiranja.

 

  1. Produžava život. Klinci koji koriste društvene mreže, viber i whatsapp, imaju dobro epizodno pamćenje i bolje kognitivne funkcije. Dobar odnos sa prijateljima doprinosi ovim pozitivnim zdravstvenim efektima.

 

  1. Emocionalna podrška koju pružaju društvene veze poboljšava psihičko blagostanje. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi koji svoje prijatelje i porodice vide kao podršku prijavili su veći osećaj smisla u životu i osećali se kao da imaju jači osećaj svrhe.

 

Steći i zadržati prijatelje je važan deo odrastanja. Imati prijatelje je dobro za samopouzdanje dece, dobrobit i sposobnost da se slažu sa drugima. I zato, kad vidite da provode vreme u zajedničkoj WhatsApp grupi ili na mrežama, a napolju je leto, pustite ih i napravite im hladnu limunadu. Četovanjem sa prijateljima, naši digitalni klinci zapravo grade veze za ceo život.