Vodič za decu kroz kriptovalutu

Priznajte, sigurno ste u nekom trenutku guglali “kako objasniti detetu šta je kriptovaluta”. Sada ćemo objasniti lako, jednostavno i pitko i možda se i vi zainteresujete i zajedno sa detetom postanete ljubitelj digitalnog novca.

 

Klinci danas uveiko barataju terminima kriptovaluta ili bitkoin, gledaju blistave video zapise o kriptovaluti na TikTok-u ili razgovaraju o toj temi sa prijateljima, ali još ne shvataju u potpunosti njihov značaj. Ili su možda dobro upućeni i žude da kupe elektroniku ii igračke kriptovalutama, ili da ulažu u digitalne valute. Ili pak nemaju interesovanje za kriptovalute. Zato smo mi tu, roditelji, da ih uvedemo u finansijsku budućnost.

 

Kao roditelj, trebalo bi da razgovarate sa svojom decom o temama koje su u trendu na tržištu i koje će biti od koristi za njihovu budućnost jer klince to čini bolje obrazovanima i motiviše ih da uče o novim pojavama. Ekonomski stručnjaci veruju da bi kriptovaluta mogla da prestigne potrošnju gotovinom i kreditnim karticama u roku od pet do 10 godina, a mlađe generacije uključuju kriptovalute u svoje planove za penzionisanje. Zato je razumevanje kriptovalute izuzetno važno za decu.

 

Da biste započeli putovanje kripto učenja, najbolji način da se deca približe temi je tako da im date, za početak, kripto novčanik umesto „kasice prasice“ i da se naviknu na kripto žetone kao novi oblik „digitalnog novca“. Kada deca dobro razumeju te tokene, mogu sama da počnu da prikupljaju kriptovalute. Prikupljanje tokena može biti korak ka učenju dece moći štednje, a takođe će usaditi dobro finansijsko ponašanje kod dece.

 

Objasnite im da kriptovaluta nije video igrica. Dok igre Roblox i Fortnite koriste virtuelne valute zvane Robuk i V-Bucks, to su fantazije koje nemaju nikakvu novčanu vrednost u stvarnom svetu. Kada igrate, možete izgubiti Robuk, ali ne gubite pravi novac. Ulaganja u stvarne kriptovalute, s druge strane, mogu generisati stvarne i često velike gubitke.

 

Uvedite kriptovalutu u život deteta kao oblik alternativne valute u elektronskom obliku. Naučnici kažu da su deca pametnija nego što mi roditelji mislimo i da postoje načini da naučimo decu o kriptovalutama tako da i sami naučimo nešto u tom procesu. Na kraju krajeva, deca danas imaju na raspolaganju više alata od ranijih kasica. A učenje je gejmifikovano i sada je opšte prihvaćeno da mala deca imaju mozak koji može da nauči složene koncepte i veštine, uključujući kodiranje i kriptovalute.

Kriptujte, učite, zabavljajte se. Srećna vam budućnost!