Virtuelni letnji kampovi koje će klinci obožavati

Letnja sezona je za uživanje i za učenje. Istražujemo koje zabavne letnje kampove klinci mogu da pohađaju na mreži i tako provesti dane raspusta u zabavi i učenju podjednako.

 

U ovom tekstu razgovaramo o procesu odabira savršenog virtuelnog kampa za vaše dete. Mogućnosti su neograničene, a posebno besplatne. Ima ih i kod nas i u svetu i mi smo napravili mali miks.

 

Virtuelni letnji Dečji naučni kamp

Centar za promociju nauke od 03. do 07. avgusta organizuje virtuelni Dečji naučni kamp (DNK). Učestvuju deca iz cele naše zemlje, ali i iz nekoliko inostranih zemalja. Program je predviđen prvenstveno za decu osnovnoškolskog uzrasta, od završenog prvog do završenog osmog razreda, ali je otvoren i za zainteresovane istraživače do 18 godina.

 

Scratch Ninja Camp

Scratch Ninja je jedan od najpopularnijih Scratch kampova za kodiranje za decu i roditelje. Početni kamp za kodiranje uči klince osnovnim konceptima računarske nauke lako razumljivim jezikom za kodiranje koji je dizajnirao MIT. Jedinstven je jer što deca vrlo brzo mogu da kreiraju cool animacije i igre.

 

Genius Gems’ Virtual Harry and Hermione STEM

Ljubitelji Harija Potera, provozajte se na platformu 9 ¾ dok se Genijalni dragulji pretvaraju u Hogvorts! Pridružite se genijalnim draguljima na časovima napitaka, nevidljive nauke, pravljenju LED štapića, na časovima naučnih čarolija i čokoladne žabe i saznajte sve o Hariju i Hermioni.

 

Minecraft Modding Camp

Minecraft je jedna od najpopularnijih igara na svetu! Klinci mogu da nauče kodiranje koristeći igru koju već vole kao platformu.  U ovom kul kampu uče osnovne koncepte kodiranja, dok gradite strukture, životinje, mini-igre, pa čak i iskustva za više igrača.

 

Pennsylvania Academy of the Fine Arts VIRTUAL Summer Art Camp

Nedeljni kampovi za decu od 6 do 14 godina, ispunjeni umetničkim stvaralaštvom svih vrsta u bezbednom okruženju vaših domova, pod vođstvom visokokvalifikovanih instruktora na Zoom sesijama uživo. Dostupne su stipendije i popusti.

 

Naravno, u prirodi je uvek najlepše i u tom cilju možete da konsultujete Google i istražite privatne jezičke i umetničke i radionice programiranja za klince u našoj zemlji. Najbolji kamp svakako je porodični i zato svake nedelje izdvojite jedno popodne za ležanje pod vedrim nebom i otkrivanje sazvežđa.