Top pet online escape rooms za celu porodicu

06.septembar 

Top pet online escape rooms za celu porodicu

 

Genijalan način da se porodica poveže u jednoj od najzanimljivijih igara koju deca obožavaju. Ne moramo da plaćamo visoku cenu pravih escape rooms kad možemo da se igramo na netu.

Virtuelne sobe za bekstvo obično imaju zabavnu temu. Da bi „pobegli“ iz sobe, učesnici otkrivaju tragove za otvaranje digitalnih brava. Tragovi se obično odnose na temu sobe, ali ponekad se predstavljaju kao matematički problemi, zagonetke, reči ili drugi testovi opšteg znanja.

 

Napravili smo spisak pet digitalnih soba, a vi ključ u ruke i pokušajte da pobegnete!

 

​​Bank Heist

Uzrast: 10 godina

Igrači: 1- 4

Stvorili su ga vlasnici Expedition Escape, sobe za bekstvo u Filadelfiji. Ovo bekstvo je jednostavno. Član ste najuspešnijeg kriminalnog sindikata u Americi i pokušavate pljačku u Valley Isle Bank. Rešite zagonetke da biste razbili sef - ali imate samo 20 minuta.

 

Hogvarts Digitalna soba za bekstvo

Uzrast: 8+

Igrači: Neograničeno

Igra vam omogućava da zakoračite u cipele najomiljenijeg čarobnjaka ikad i njegovih prijatelja. Sve počinje na prvoj godini u Školi veštičarenja i čarobnjaštva. Pošto smo razvrstani i večerali smo sa novim školskim kolegama, nalazimo se u zajedničkoj sobi gde je najavljeno da moramo da obavimo niz aktivnosti. Odatle počinje avantura sastavljena od zagonetki, logičkih i matematičkih zagonetki i kletvi. Cilj je da pobegnemo iz zaključane sobe i vratimo se u spavaonicu Hogvartsa. Igrači biraju da li će igrati sami ili se pridružiti saigračima da bi ovo iskustvo učinili zabavnijim. Mi glasamo da cela porodica učestvuje!

 

Minecraft Escape Room

Uzrast: 8+

Igrači: 1- 4

Ova virtuelna soba za bekstvo sa Minecraft tematikom savršena je mozgalica za vaše klince, ali i roditelje koji uđu u igru, jednostavno postaju obuzeti. Hostuje se na Google obrascima, pa mu se može pristupiti u bilo kom trenutku i nema vremenskog ograničenja.

 

 

Shrek Themed Escape Room

Uzrast: Svi

Igrači: 1- 4

Ova jednostavna soba za bekstvo vraća nas popularnom animiranom filmu iz 2001. godine koji obožavaju i deca i odrasli. Vi  ste magično stvorenje i prognani ste da živite u kolibi od drva. Ali Lord Farkad slučajno ostavlja tragove za otključavanje kolibe i vi imate šansu da se oslobodite.

 

Oscar’s Stolen Oscar

Uzrast: 8+

Igrači: 1- 4

Nešto se čudno dešava u Nacionalnom akvarijumu! Oskaru, ribici iz “Shark Tale”, nedostaje nagrada Oskar i potrebna vam je vaša pomoć da je pronađete! Odgovarajući na niz trivia pitanja o raznim vodenim vrstama, putujete kroz zagonetku do rešavanja problema, usput učeći zanimljive i korisne podatke o vodenom svetu. I ova soba je hostovana na Google obrascima, pa joj se može pristupiti u bilo kom trenutku i nema vremenskog ograničenja.

 

Kako da zaštitite decu dok su u sobi za bekstvo na mreži?

Ispod su neki od predloga da osigurate bezbednost svoje dece dok učestvuju u izazovima za bekstvo online.

 

  • Strogo nadgledanje: Kad god vaše dete igra escape room na mreži, morate pratiti njegove aktivnosti da biste bili sigurni da se ne bavi sumnjivim aktivnostima. Uverite se da znate sa kim igraju i da li je sadržaj odgovarajuć. Još bolje: igrajte zajedno!
  • Postavite vremensko ograničenje. Tako smanjujete šansu da dete postane zavisno, ali i da nauči da raspodeli vreme na školske obaveze i da se uključi u druge zdrave aktivnosti.
  • Web filter i istorija pregledača: Automatski filtrirajte neprikladne web lokacije da biste sprečili decu da pristupe informacijama koje nisu za njihov uzrast i proverila koje stranice posećuju pomoću Istorije pregledača.

 

Najbolje od svega što možete da uradite da ih zaštitite jeste da igrate sa njima. Na taj način, zajedno se zabavljate, mirni ste oko njihove bezbednosti i stvarate čvrste i lepe porodične veze.