Top pet načina da proslavite april online

Cveće, pijaca, šetnja, sunce, zajedničke aktivnosti sa decom... Sve lepe priče u slavu proleća možemo da sačuvamo i da podelimo sa dragim ljudima na mrežama.

 

Proleće je procvetalo na ulicama, u parkovima, na pijacama, a najbolje prolećne aktivnosti daće klincima osećaj zajedništva, kreativnog izražavanja i učenja kroz različite medije. Kod dece možete razvijati empatiju tako što ćete im dati da dizajniraju kartice na temu proleća i poklone ih nekome do koga im je stalo. Takođe možete promovisati kreativno istraživanje kroz različite eksperimente. Možete zajedno da obilazite grad, fotkate i delite sa bakama, dekama, prijateljima vaše zapise i zapažanja. Mreže daju veliki spektar mogućnosti za kreativno izražavanje i zato iskoristite april da od dece i naučite kako da koristite razne alate za pravljenje sadržaja koje ćete zatim podeliti sa ljudima koje volite.

 

Takođe možete integrisati različite vrste prolećnih aktivnosti u zatvorenom i otvorenom, a april je posebno drag mesec jer su prve asocijacije na njega prvoaprilska šala i Uskrs.

Evo top pet načina da poželite dobrodošlicu jednom od najveselijih prolećnih praznika. 

 1. Prvi april

Deca su sva u prvom aprilu. Već u martu u njihovim glavicama rastu i razvijaju se ideje kako da prevare roditelje i zacene se od smeha kad im šala uspe. Zato, budite korak ispred njih ovog puta. Pogledajte sedam super prvoaprilskih prenkova koje možete prirediti deci i iznenaditi ih kad se najmanje nadaju. Zabavite se, ali čuvajte leđa, njihova mašta je ipak neograničena.

 2. Lov na uskršnje jaje

Proleće može da unese zabavu i boju u vaš sadržaj na društvenim mrežama. Virtuelan, interaktivan lov na jaja je odlična ideja da sa klincima napravite pravi mali bum na mrežama. Sakrijte uskršnja jaja u svojim objavama na društvenim mrežama i ohrabrite svoje pratioce da ih traže!

 3.Obnovite svoju energiju, stvorite nove navike

Proleće je svo u novim počecima. Priroda pravi nove izdanke, pa zašto ne biste i vi sa decom počeli iznova? Pronađite nove načine za obavljanje starih rituala i poslova (čišćenje, učenje, plesanje uz usisavanje) i podelite svoja iskustva na mrežama. TikTok je potpuno savršena platforma za takve sadržaje.

 4.Neka počne prolećno čišćenje!

Još jedan sjajan prolećni trend je prolećno čišćenje. Možete da počnete od kuće i da završite na društvenim mrežama tako što ćete obrisati sve nepotrebne i sadržaje koje ne koristite. Zadržite samo one koje vaši pratioci vole da čitaju i gledaju.

 5. Napravite albume

Izađite sa decom i podstaknite ih da telefonom beleže specifične aprilske momente: prirodu, ljude, ulice. Zatim napravite album ili još bolje, kalendar za april i ulepšajte ga fotkama koje ste zajedno napravili.

 

I ne zaboravite da se smejete, nosite vesele boje i radujete se svakoj šali, čak i kad prođe prvi april.