Top lista srpskih muzeja na internetu

30. aprilTOP LISTA

1. Narodni muzej u Beogradu

Narodni muzej u Beogradu je muzej kompleksnog tipa posvećen zaštiti, interpretaciji i promociji slojevitog, multikulturnog nasleđa centralnog Balkana i Evrope - kultura od praistorije do danas - kroz arheološku, numizmatičku i umetničku građu. Internet prezentacija muzeja nudi mnoštvo sadržaja i informacija koje će vas ostaviti bez daha.


  • • Link: www.narodnimuzej.rs


2. Muzej Nikole Tesle

Muzej Nikole Tesle u Beogradu je otvoren za javnost 20. oktobra 1955. godine i bio je prvi tehnički muzej u Jugoslaviji. Ovom prilikom predstavljena je stalna postavka na kojoj su posetioci mogli posmatrati verno izrađene modele po Teslinim nacrtima. Muzej Nikole Tesle je danas po svemu jedinstvena institucija nauke i kulture u Srbiji a i u svetu. Jedini je muzej koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle. Deo te zaostavštine možete pogledati i onlajn na internet prezentaciji muzeja.
3. Muzej nauke i tehnike u Beogradu

Muzej nauke i tehnike u Beogradu je ustanova kulture od nacionalnog značaja. Muzej prikuplja, istražuje, štiti i predstavlja javnosti naučnotehnička kulturna dobra, u cilju podizanja naučnotehničke kulture, popularizacije nauke i savremenih naučnih dostignuća. Muzej se posebno trudi da postavke prilagodi i deci mlađeg uzrasta, te organizuje brojna predavanja i radionice namenjene baš toj kategoriji posetilaca. Kako sve to izgleda i šta sve možete pronaći u muzeju pogledajte na zvaničnoj internet prezentaciji muzeja.


  • • Link: www.muzejnt.rs