Tinejdžeri odlučili – Snapchat, TikTok i Instagram su najbolje društvene mreže

07. JunTinejdžeri danas, odrasli sutra. Klinci provode vreme konzumirajući različite proizvode i usluge i to uključuje društvene medije. Način na koji ih koriste i izbor platforme kreira ih za budućnost, zbog čega se svetski stručnjaci vrlo ozbiljno bave studijama i istraživanjima trendova među mladima.

 

Istraživanje među tinejdžerima, koje je početkom godine sprovela eminentna kompanija “Piper Sandler”, pokazuje da 31% tinejdžera navodi Snapchat kao omiljenu platformu društvenih medija, a slede TikTok (30%) i Instagram (24%).

 

Zašto klinci vole TikTok?

TikTok je aplikacija koja korisnicima pruža mogućnost da kreiraju i dele video snimke u kratkom obliku sa prijateljima, porodicom i sa čitavim svetom. Posebno je popularan među tinejdžerima koji uživaju da koriste alate za kombinovanje video snimaka, muzike i grafike u smešne i kreativne forme. TikTok radi na Apple i Android telefonima i tabletima, tako da roditelji mogu da koriste roditeljsku kontrolu na nivou uređaja koju pružaju Apple i Android.

Vodič za bezbednost: TikTok anti-bullying program

 

Zašto klinci vole Instagram?

Instagram je platforma za kretivnost, lepotu i nežnost i tamo vreme provode uglavnom klinci koji vole više da se izražavaju fotografijom i umetnošću. Za njih je Instagram neka vrsta kreativne “ispostave” za ideje i fotke, imaju mogućnost da komuniciraju sa vršnjacima širom sveta koji dele njihova interesovanja, sadržaji su edukativni, zabavni, korisni i, najvažnije, vrlo pozitivni i optimistični.

Vodič za bezbednost:  Instagram anti-bullying program

 

Zašto klinci vole Snapchat?

Snapchat je platforma koja nije fokusirana na traženje “odobrenja” pokušajem da se dobije što više lajkova, što je veliko olakšanje za tinejdžere. Orijentisan je više ka deljenju trenutaka sa prijateljima, niko ne vidi koliko imaju “prijatelja”, što takođe znači da su korisnici Snapchata manje skloni da prihvate zahteve nepoznatih ljudi. Snimke mogu da uređuju na bezbroj načina, dodajući naslove, emodžije (ko ne voli emodžije?), smešne efekte, filtere.

Vodič za bezbednost: Snapchat anti-bullying program

 

Bez obzira da li svojim prijateljima šalju memove na Instagramu ili objavljuju detalje iz izlaska u svojim Snapchat pričama, društveni mediji povezuju klince na najbolji način: na osnovu zajedničkih interesovanja, poput igara, TV serija, muzike ili hobija, edukativnih sadržaja.

Istraživanje i eksperimentisanje na društvenim mrežama može pomoći vašem detetu da stekne znanje i veštine za uživanje na mreži i tako izbegne potencijalne rizike.

Najveći benefiti korišćenja mreža su komunukacija, sklapanje novih prijateljstava i razvijanje kreativnosti na najrazličitije načine. Hajde da se pridružimo našim klincima u tom putovanju i budemo im najveća podrška i sigurnost. Razgovorom i ljubavlju.