Tinejdžeri i klinci uskoro i na sopstvenom Instagramu

03. MajDeca mlađa od 13 godina uskoro dobijaju svoj mali raj na Instagramu, bezbedan, ušuškan i izazovan. Istraživali smo malo na temu bezbednosti, a za roditelje imamo jedan savet kao i uvek: ne paničite, ne zabranjujte, ne budite skeptični. Dajte im ruku i povedite ih kroz svet lepih fotki i klipova jer Instagram je upravo to: lepota sveta na jednom mestu.

 

Instagram može mladim ljudima pružiti priliku da ojačaju veze, uvežbaju socijalne veštine i pronađu zajednice koje podržavaju. Važno je da tinejdžeri i roditelji imaju informacije o tome kako da upravljaju svojim vremenom na platformi, tako da bude promišljena, sigurna i smislena. Novi Vodič za roditelje na kojem smo radili sjajno odražava sve što roditelji treba da znaju o tome kako da podržavaju svoje tinejdžere dok se kreću po društvenim mrežama - kaže dr Dejv Anderson, klinički psiholog sa “Child Mind Institute”.

Prateći izveštavanje i javnu kritiku zlostavljanja, maltretiranja ili prisustvo predatora sa kojima se suočavaju tinejdžeri, Instagram preduzima krupne korake da platforma bude sigurna za najmlađe članove zajednice.

Iako razni zakoni jasno određuju starosnu granicu za decu, Instagram jasno vidi decu mlađu od 13 godina kao održiv segment rasta, posebno zbog popularnosti aplikacije među tinejdžerima.

Želimo da roditelji imaju informacije da bi pomogli svojim tinejdžerima da imaju sigurno i pozitivno iskustvo na Instagramu. U SAD smo sarađivali sa The Child Mind Institute i ConnectSafeli da bismo objavili novi Vodič za roditelje.- kažu u toj kompaniji.

Vodič sadrži najnovije bezbednosne alate i postavke privatnosti, listu saveta i vodič za razgovore koji pomažu roditeljima u diskusijama sa tinejdžerima o njihovom prisustvu na mreži.

Novi klinci obožavaju digitalna druženja i za njih imaju mnogo mogućnosti, a nove se stalno pojavljuju na različitim platformama. Zbog toga je važno da linija komunikacije sa decom bude što otvorenija. Zajedno radite na tome, da biste utvrdili šta je za njih prikladno u pogledu bezbednosti, privatnosti, ugleda i upravljanja vremenom. Najbolje funkcioniše da razgovaramo sa našom decom o njihovim omiljenim alatima - sa istinskim zanimanjem, a ne sa strahom - jer je veća verovatnoća da će se baš nama obratiti ako im ikada zatreba pomoć.