TikTok aplikacija pomoću koje deca uče o različitim kulturama i tradicijama

21. AprilDa li muslimani mogu da nose nakit? Da li deca muslimani nose hidžab? Šta je Ramazan? Vil i Sana Salah, muslimanski par popularan na TikToku, snima klipove o tome ko sme da je vidi bez hidžaba, kako se oblače za plažu, da li idu kod frizera i sve teme u vezi sa poštovanjem njihovih običaja.

 

TikTok je riznica raznovrsnih sadržaja i kultura, običaja, razmišljanja i ideja, samo je važno da znate koji je pravi hešteg.

 

Priče o raznim kulturama i običajima stoje iza #LearnOnTikTok i eto odlične ideje da svoju decu upoznate sa ljudima širom sveta i o načinu života koji nije kao naš.

Litvanci, Amerikanci, Kinezi, Francuzi, umetnici, ljudi genijalnih mozgova i talenata daju odlične savete kako da iskoristite vreme u lokdaunu, kako da svoje talente usmerite u praktične izvedbe…

Upoznaćete devojku bez vida koja osmišljava sopstveni mejkap. Videćete genijalan video mame koja je ušla u sobu svoje četrnaestogodišnje ćerke, Gordona Remzija u neshvatljivom poduhvatu: veganska šnicla, naučićete kako da pobedite kreditne kartice, koje su situacije kada jednostavno morate da slažete…

 

#LearnOnTikTok uključuje video zapise koji opisuju rutinu vežbanja, savete za zdravo spavanja, uputstva pravljenju cvetnog aranžmana. Korisnici kreiraju viralne edukativne snimke o svemu, od kuvanja do hemije, od umetnosti do nege kože, od modnih saveta do nedovoljno zabeležene istorije.

 

Zbog formata, mikro učenje postalo je posebno privlačno za Gen Zero - generaciju takođe poznatu kao prvu generaciju dece koja se ne sećaju kako je izgledao život pre Interneta. Još jedna činjenica koja čini #LearnOnTikTok ubedljivim jeste način na koji korisnici mogu prilagoditi učenje svojim individualnim interesovanjima: TikTokov algoritam je tako fino podešen da može da zadovolji vaš fid pomoću video snimaka sličnih onima za koje ste ranije pokazali interesovanje. To je posebno privlačno za generaciju mladih koja se bavi aktivizmom i koja voli da se edukuje o marginalizovanim zajednicama.

 

TikTok je tako postao siguran prostor za istraživanje priča koje su najvažnije za mlade ljude: istorija naroda, položaj žena, životna sredina, zaposlenje…

 

Prepustimo im palicu i #učimo-od-klinaca!