Tehnologija koja uči: Najbolje aplikacije za male genijalce

26.novembar 

Tehnologija koja uči: Najbolje aplikacije za male genijalce

 

Obrazovna industrija, u poslednjih nekoliko decenija, doživela je veliku transformaciju. Dolaskom aplikacija učenje je postalo lako dostupno, što ga čini mnogo zanimljivijim za učenike svih uzrasta. Obrazovne aplikacije premošćuju jaz u komunikaciji, ne samo između roditelja i nastavnika, već i između dece i nastavnika.

Detinjstvo je važno za učenje. A pošto deca postaju sve pametnija i pametnija, postoji velika potreba za uvođenjem različitih, naprednih sredstava i metoda učenja. U ovom članku bacamo malo svetla na neke od od najboljih eduaktivnih aplikacija za decu.

 

Duolingo

Kada tražite jednostavan način da dete nauči strani jezik, Duolingo je jedna od najboljih opcija. Ova aplikacija nudi različite jezike, uključujući španski, holandski, danski, francuski, nemački, italijanski, irski i engleski. Potpuno besplatna za preuzimanje i upotrebu, Duolingo nema skrivenih naknada, a kupovine u aplikaciji su opcionalne. Povrh svega, aplikacija je neverovatno efikasna i zabavna.

 

DragonBox

Puna zabavnih aktivnosti, serija DragonBox je obrazovna igra koja uči osnove matematike čineći učenje zabavnim i zanimljivim. Postoji ukupno pet aplikacija za učenje matematike, uključujući algebru i geometriju. Neki ljudi matematiku shvataju veoma ozbiljno. Međutim, matematika može biti zabavna ako se uči u mladosti uz jednostavne koncepte. Svih pet igara u aplikaciji zahtevaju avansno plaćanje, ali nemaju naknade za kupovinu u aplikaciji.

 

Science360

Aplikacija je napravljena isključivo za korisnike tableta i samo za prikazivanje napredne nauke. Prikazuje vesti o inženjeringu i video zapise za decu. Sav sadržaj je autentičan, kvalitetan i ažurira se svake nedelje. Sadržaj prikupljaju naučnici i univerziteti širom sveta, a kul pogled od 360 stepeni omogućava deci da istražuju 3D slike iz svakog ugla.

 

Crossword Puzzles

Odličan alat za pametne klince, koji je i neviđeno zabavan. Aplikacija podržava mnogobrojne aspekte učenja i pomaže deci da se istaknu u školi.

 

My Molecularium

Jedna od najzabavnijih edukativnih aplikacija, dizajnirana je tako da srednjoškolci mogu da uče a da se ne umore. Zabavne igre podstiču đake da lako razumeju i nauče hemijske koncepte vezane za molekularnu strukturu, hemijske formule i formule skeleta.

 

A najbolja od svih aplikacija je - razgovor sa detetom. Strpljenje i učenje kroz životne situacije učiniće ga pametnim za život, empatičnim i, iznad svega, sposobnim da misli svojom glavom.