Šta zaista znači BFF?

BFF je akronim reči Best Friend Forever i jedan je od najlepših izraza nežnosti u digitalno doba. BFF u poruci dobijaju odabrani, bliski ljudi. Prijatelji. 

 

Skraćenica BFF je deo pop kulture i u upotrebi je od devedesetih godina prošlog veka. Koncept “najbolji prijatelj zauvek” postao je tinejdžerski sleng još kad nije bilo interneta, ali je bilo serije “Prijatelji”. BFF je skraćenica koju svi želimo da vidimo na ekranu svog telefona, ali malo je privilegovanih koji je i dobiju. I u toj privilegiji leži najveća moć BFF.

 

Šekrpir kaže: „Prijatelj je onaj ko te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš.“ Mi kažemo: prijatelj je onaj ko ti u inboks u osam ujutru napiše “Dobro jutro” ispod skrinšota posta jedne osobe koji ćete samo vi razumeti. Pa se smejete naglas uz jutarnju kafu iako ste se probudili sasvim rastrojeni od prethodnog sna.

Prijatelj je onaj ko ti na Whatsapp pošalje kratko “Kako si”, ali ljubav tog pitanja leži u tome da je to “kako si?” stiglo od BFF koja je u tom trenutku na letovanju s dečkom.

BFF je osoba koja ti kaže da “moraš” da se udaš ponovo jer ona nikada nije bila kuma, a hoće, pa se danima smejete glupostima na tu temu, baš kao dve tinejdžerke koje smišljaju svadbu u budućnosti. Od te osobe dobijete link na tekst “Šta sve ne treba da tražite od kume” i smešno vam je obema jer se ispostavlja da kuma nema troškove, nego samo treba da bude - lepa.

BFF je ona osoba kojoj možete da zatrpate DM i Whatsapp najnovijim potezima koje ste povukli da sebi upropastite život, a ona će vam reći da ste divni i dobri i da vas loše osobe ne zaslužuju.

BFF je osoba za koju ćete iz sveg srca navijati kad drugi maliciozni glasovi šalju skeptične i zajedljive poruke. I radovaćete se njenoj pobedi i sreći kao da je vaša.

BFF nikad ne osuđuje. Različite ste, naravno da se ne slažete u svemu, ali uvek vas razume i zna zašto ste nešto uradili. Ima čelične živce za vaše suze i strpljivo čeka da izađete iz mraka kroz koji vas sve vreme nežno vodi.

BFF vas pita za mišljenje o haljini za neko venačnje i vi joj kažete da je nikad ne biste pustili na tu manisfetaciju u ružnoj haljini, a ona na to kaže: E, dobro, pošto moram da budem lepša od mlade. Pa se naglas smejete kroz poruke, pršti inboks od emotikona koji plače od smeha.

BFF je mirna, staložena, nežna, pametna i strpljiva osoba kad ste vi teški, nesnosni, lenji, dramatični, tužni i usamljeni.

Takođe, BFF je ljuta, iznervirana, čak i opsuje, mada nikad ne psuje, kad vas neko naljuti i povredi.

BFF je uvek na vašoj strani, čak i kad ste na suprotnim stranama. Nađe način da vam kaže da nešto ne radite kako valja, a da taj način nije imperativ.

 

BFF je osoba koju vaše dete treba da ima u životu. I zato se ne libite da svojim klincima čitate prepiske sa svojim prijateljima. Trudite se da klincima svaki put pokažete koliko vam znače prijatelji jer im tako pokazujete ljude kakve i sami treba da traže da ih imaju uz sebe.

Pokažite deci da je u životu svaka osoba prolazna osim one koja čvrsto hoda iza vas, ne zato što ste vi bolji od nje, nego zato što znate da će uvek da vas pridrži kad se okliznete na život.