Šta sve možeš za Novu godinu kad si u kući

Doček Nove godine je pod znakom pitanja zbog pandemije. Zato treba da upotrebimo maštu i sva dostupna sredstva da deci napravimo super doček i da im bude zabavno kod kuće sa porodicom i prijateljima.

Podrazumeva se nekako da ćemo zajedno sa njima praviti klopu, diskoteku i organizovati filmski maraton, ali zašto ne bismo uneli i malo drugačije zabave i napravili pravi mali doček kao iz onih divnih romantičnih filmova. Uživajte u prazniku samo sa porodicom ili pustite nekoliko prijatelja da se pridruže svečanosti.

 

Evo par zabavnih ideja za kreiranje novogodišnjih uspomena sa decom.

 

#1 Uključite alarme

Zamolite goste da donesu što više budilnika i podesite ih da se svi uključe u ponoć. Kada alarmi počnu da zvone, lupajte u lonce i tiganje, trubite i slobodno pravite galamu dok se grlite, ljubite i želite svima srećnu godinu.

 

#2 Napravite pinjatu

Razmislite o tome da napravite pinjatu koja podseća na veliku novogodišnju loptu. Neka vam klinci pomognu da je ukrasite bojom, svetlucavim perlama i šljokicama. Zatim, u ponoć, pustite decu da je razbiju i da uživaju u posipanju bombonama, čokoladicama i sitnicama koje vole. Isto možete uraditi i pomoću balona. I deca i odrasli obožavaju da se igraju balonima, a doček Nove godine super je povod da u kuću unesete malo boje i smeha. Okačite gomilu balona u mrežu na plafonu, a zatim ih pustite u ponoć. Alternativa je da napunite balone konfetama i da pustite decu da ih ispucaju. Uz ciku i smeh, naravno :).

 

#3 Scrapbook

Posvetite deo novogodišnje zabave scrapbookingu sa decom. Neka gosti donesu fotke lepih uspomena iz prethodne godine. Zatim ponudite svakoj osobi praznu stranicu iz bloka i materijale za ukrašavanje i pisanje. Dodajte fotografije, ispisana dostignuća iz prethodne godine i odluke za sledeću. Na kraju napravite malu knjigu i zajedno prelistavajte.

 

#4 Pidžama parti ili dress code

Pretvorite novogodišnju zabavu u pidžama parti. Recite gostima da dođu u pidžamama, podignite šator ili stavite vreće za spavanje, ćebad i jastuke u dnevnu sobu i obavezno isplanirajte hranu za zabavan doručak ujutru.

Ako pidžama zabava nije baš u vašem stilu, uvek možete pozvati decu da obuku svoju najlepšu odeću. Možete čak i da obezbedite neke aksesoare, krune i perje, recimo, a zatim napravite foto sešn.

 

Naravno, uvek možete organizovati i takmičenje u video igrama, ko duže izdrži i odmah da vam kažemo: znamo ko su pobednici :)

Važno je da ste zajedno, nasmejani, opušteni i rasterećeni. Da se grlite, ljubite i da zamolite 2022. da vam donese samo dobro i lepo.