Šta rade devojčice dok dečaci igraju igrice

24.novembar DIGITALNI RODITELJI

Priča jedne mame koja je imala situaciju da je čuvala četiri klinca iz kraja i jednu devojčicu. Oni su, naravno, igrali Majnkraft. Ona se smorila i počela da snima video za TikTok. Njima ispred nosa, naravno.Uobičajeno jesenje popodne. Sunce je odlučilo da zađe naprasno i klinci su se iz parkića prebacili kod Nemanje i Stefana kući. Jedina devojčica među njima, Zoja, prevrnula je očima kada je fantastična četvorka zauzela busiju na trosedu i zakačila se na server da igra Majnkraft. Zoja je pomogla Nemanjinoj i Stefanovoj mami da sipa sokiće i grickalice, zatim je malo gledala kako igraju igricu, ali se smorila posle rekordnih pet minuta i počela da prebira po telefonu. Ustala je, pustila Rijanu na plej listu i počela da đuska nasred sobe. Pozajmila je štikle i karmin od mame svojih drugara i potpuno se uživela u ulogu RNB dive. Snimala se dok je izvodila koreografiju i pevala, a drugovi su je stoički ignorisali čitavih pet minuta.

Zatim je počela svađa ko je kome pomrsio konce u igrici jer je koncentracija pala. Zoja je bila u svom filmu, ali četvorka sa kauča je ispala iz igre. Prvo su je namrgođeno gledali, zatim su počeli da joj remete koncepciju upadicama, ali nije se dala. Ona je igrala, oni su se smorili.

Ali, nismo vam rekli najvažnije o ovoj ekipi iz kraja: većinu vremena provode u raspravama, svađanjima, durenjima jer svako hoće da istera svoje, ali su inače jedna kompaktna, nesalomiva, neodvojiva celina koju niko ne može da rasturi. Njihovo prijateljstvo traje koliko imaju godina (u proseku 10) i međusobne trzavice nikad nisu prerasle u ozbiljne konflikte.

Zato je Zoja prekinula svoj performans i predložila im da ih snima dok igraju igricu. Dečaci su se uzmuvali, većali i odmeravali opcije i na kraju pristali. Zauzeli su najozbiljniji gejmerski stav jer su shvatili ozbiljnost situacije i nastavili igru. Zoja ih je snimala i postavljala na TikTok gde su vrlo brzo postali atrakcija među njenim pratiocima.

A najvažnije: svo petoro proveli su kvalitetno kreativno vreme družeći se i smejući se i pokazali da je kompromis najlepša suština prijateljstva.