Šta je KIDDLE?

22. Februar

Enciklopedija za decu online sadrži fenomenalne teme, fotke i video sadržaje koji su tačni, provereni, zanimljivi, edukativni i kognitivno prilagođeni deci.Kiddle je super prvi korak za usmeravanje dece na istraživanje, ali i u razvijanju njihove sposobnosti da tragaju za tačnim sadržajima i proverenim informacijama. Bezbedno, zabavno i lako, Kiddle koristi tehnike koje će deci svet znanja učiniti primamljivim.Ispod je lista nekih članaka i kategorija koji će vam pomoći da istražite različite teme za pomoć u školskim zadacima, da proširite kućno i opšte obrazovanje ili da jednostavno sa klincima čitate zanimljive sadržaje.


Evo nekih primera kojima možete da podstaknete klince na korišćenje enciklopedije:


-Najduža reka na svetu nije Nil, kako se smatra, već Amazon. Nil je dug 6,571km, ali Amazon je duži skoro 400km - tačno 6,937 km.
-Prvi Diznijev crtani film bio je Snežana i sedam patuljaka. Snimljen je 1937. godine i postigao je toliki uspeh, da je Volt Dizni od tog novca snimio Damba, Bambija i Pinokija.
-Najpoznatiji grčki vojskovođa Aleksandar Veliki bio je Aristotelov učenik. Konj Aleksandra Velikog je najpoznatija životinja u istoriji. Zvao se Bukefal i mit kaže da je vojskovođa sahranjen pored svog konja.
-Veštačka inteligencija je sposobnost kompjuterskog programa ili mašine da misli i da uči, zapravo da podražava ljudsko mišljenje. VR je sastavljena od nauke o kompjuterima, matematike, lingvistike, psihologije, neurologije i filozofije.


Igrajte se sa svojom decom. Napravite mali kviz znanja u kome ćete koristiti Kiddle kao izvor. Najbolje od svega je da možete i vi da dodate članak, fotku ili video, da učestvujete zajedno, porodično, u stvaranju predivne baze znanja za sadašnje i buduće digitalne generacije.