Srećan rođendan, Lavići

Letnja deca nekako su uvek “zakinuta” za proslavu rođendana pošto je njihova ekipa uglavnom van grada. Da se mali lavovi ne bi osećali kao usamljeni kraljevi džungle, mi smo našli nekoliko super načina da virtuelno proslave rođendan sa drugarima koji nisu u gradu.

 

Održavanje virtuelne zabave možda nije lako kao proslava sa drugarima uživo, ali potrebno je samo malo dobre volje i saradnje sa roditeljima prijatelja naše dece, da mali lavovi budu mnogo srećni.

 

Kako organizovati virtuelnu rođendansku zabavu?

Internet je majka Mara za proslavu rođendana na mreži. Hvala FaceTime, Google Hangouts i Zoom aplikacijama koje možemo da koristimo i za proslavu rođendana.

Napravite video call sa drugarima svoje dece i zamolite ih da osmisle lepu poruku za vaše dete. Grupni video poziv je super jer mogu svi zajedno da otpevaju rođendansku pesmicu.

I, naravno, ništa bez torte!

Zamolite roditelje drugara vašeg deteta da za taj video poziv obezbede neki slatkiš. Ne treba da bude ništa komplikovano, najobičniji mafin sa svećicom je skroz okej. Svom detetu napravite tortu i neka svi zajedno duvaju svećice i posle se zaslade, baš kao da su zajedno.

 

Dogovorite se sa komšijama sa čijom decom se druži vaše dete, da pred putovanje ostave neki poklončić napolju. Zatim napravite listu slika ili predmeta koje dete treba da pronađe. Uključite Google map da biste potragu za poklonom učinili zabavnijom. Obeležite detetu lokaciju gde se krije poklon i zajedno krenite u lov na blago. 

 

Video čestitka je još jedna super interaktivna ideja. Neka drugari snime rođendansku čestitku pre nego što otputuju i na dan rođendana pustite svom detetu te snimke. Možete da koristite i aplikaciju Marco Polo koja omogućava da se porodica i prijatelji pridruže, snimaju i gledaju jedni druge koristeći različite filtere i zvučne efekte.

 

I, na kraju dana, isključite aplikacije, pustite muziku i napravite malu kućnu žurku na kojoj ćete pevati, plesati, smejati se i slaviti dan kada je vaše dete došlo na svet jer deca su ljubav, a ljubav pokreće ovaj svet!
Srećan rođendan, lavići!