Prvomajski uranak na dečji način

01. MajProslava Prvog maja obično podrazumeva roštiljanje u prirodi uz muziku iz automobila. Mi smo smislili da sa klincima obeležimo taj dan na njihov način.

 

Evo pet predloga koji će oduševiti decu i podstaći ih da upotrebe sve svoje kreativne moći da naprave Prvi maj pravim praznikom igre, smeha, druženja i porodične idile.

 

  1. Zamolite ih da izaberu mesto gde će cela porodica biti zajedno

Okolnosti su takve da treba da mislite na fizičku distancu. Objasnite deci da ne možete da idete na mesta na kojima ima mnogo ljudi i zamolite ih da smisle neko posebno mesto, gde biste mogli da budete sami, a ipak u prirodi. U svakom gradu ima takvih mesta, a najbolji izbori su šuma, proplanci, izolovana mesta na reci ili na jezeru, neko brdašce pored grada.

Iskoristite tehnologiju da istražujete. Deca su radoznala. Vole bube, biljke, kamenje etc. Sada postoje jednostavne aplikacije za pametne telefone koje im mogu pomoći da identifikuju sve navedeno.

Aplikacije poput Insect Identification i PictureThis su zgodne i zabavne za decu i roditelje. Jednostavno napravite fotku insekta ili biljke, otpremite je u aplikaciju i za nekoliko trenutaka visokokvalitetna baza podataka upoređuje vašu sliku i identifikuje objekat za vas.

 

  1. Osmišljavanje jelovnika

Možete da raspalite roštilj, a možete i da pitate klince šta bi voleli da ponesete u prirodu tog dana. Neka osmisle jelovnik, ali ne komplikovan i neka sami spreme hranu za piknik.

Recipes for Kids je potpuno besplatna aplikacija koja vam nudi najbolje recepte za zdravu decu. Hrana koja se daje deci treba da bude izuzetno sveža i zdrava, sastojci koji se koriste u kuvanju dečjih jela treba da budu savršeno hranljivi. U ovoj aplikaciji postoji mnogo vrsta dečijih recepata koji se razlikuju od početne do večere. Vegetarijanski sendviči su jednostavni i zahtevaju samo dva sastojka. Pogledajte da li možete da smislite još neke zabavne kombinacije sa svojom decom. Bez obzira da li su vaša deca mala i još im treba pomoć u kuhinji ili su tinejdžeri koji se sami mogu nositi sa kuvanjem, svi ćete uživati u ovim ukusnim, laganim, preslatkim idejama!

 

  1. Neka osmisle zanimaciju za celu porodicu

Boravak u prirodi je fenomenalna mogućnost za stvaranje porodičnih uspomena i divnih fotki. Deca su zadužena za osmišljavanje porodičnih igara i za snimanje kamerom. Kada dođete kući, napravite zajedno home video, koristite mogućnosti aplikacija da napravite smešne, uramljene, ukrašene filmiće koji će vam zauvek biti podsetnik na lepa zajednička druženja.

Ponekad je povezivanje sa tehnologijom u prirodi jednostavno kao i preuzimanje aplikacije kompasa na telefon. Not A Clue Adventures ima spisak igara koji uključuju kompas za porodice koje žele da poboljšaju svoje navigacione veštine. Na primer, mogli biste sami da napravite mapu blaga sa uputstvima za kompas za decu.

Ako se nadate da ćete dete izvesti napolje da se pokrene, razmislite o tome da im pomognete da iskoriste aplikacije koje vežbanje u prirodi pretvaraju u interaktivni izazov. Nekoliko primera: GeoPalz je sličan drugim aplikacijama za negu kućnih ljubimaca, s tim što deca zapravo moraju da vode svoje ljubimce u šetnju da bi se kretala.  Zombies, Run app je odlična opcija za stariju decu. Postoji 200 izazova u kojima instruktor iznosi priču o trkaču koji beži od zombija. Kada vas zombiji jure, morate brzo da trčite da biste ih pobedili. Preuzimanje aplikacija poput MapMiHike ili MapMiValk može učiniti izlazak napolje uzbudljivijim jer deca vide koliko su daleko otišla. Osim toga, roditelji mogu da koriste te podatke za osmišljavanje matematičkih problema na osnovu šetnji.

 

Tehnologija može biti vaš dobar saradnik i prijatelj na otvorenom i odličan način da se povežete sa svojim mališanima. I, hej, naučićete i nekoliko novih trikova!