Prolećno razgibavanje za tinejdžere

Konačno je došlo. Sada možemo izaći na sunce i uživati, a klinci konačno mogu da se odvoje od igrica i četova i udahnu malo sunca i prolećnog vazduha.

Ali, kako da iskoriste tu njihovu vezanost za pametne telefone i dok su napolju? Imamo nekoliko prolećnih ideja, a vi pustite maštu napolje i dajte joj prostora da istraži još zanimljivih mogućnosti.

 

ISTRAŽIVANJE INTERESANTNIH MESTA

Zašto ne obići neotkrivene delove grada, možda neke istorijske znamenitosti ili park u kom niste bili? Vidite šta kaže Google, proverite fotke tog mesta na Instagramu, vidite ima li neki komentar o tome na Tviteru pa pravac na otkrivanje novih lepih mesta. Super je i aplikacija Cultural Places – Your Digital Travel Guide

 

BRIGA O ZDRAVLJU – BROJANJE KORAKA

Pustite prevoz, lepo je vreme. Šetajte, trčite, vozite bajs do željene destinacije. Upalite aplikaciju, zadajte željene korake i obarajte rekorde. U zdravom telu, zdrav duh.

 

SLUŠANJE MUZIKE

Ako ste izabrali neki park za uživanje na suncu, telefon u ruke i pustite neku dobru muziku. Uživanje je potpunije kada pored cvrkuta ptica čujete i lepu melodiju.

 

FOTKANJE I SNIMANJE

Sva lepa mesta zabeležite fotografijom ili video snimkom. I što da ne, potrudite se neka fotka bude profi. Vežbajte po nekoliko puta. Pravite mala umetnička dela.

 

OBJAVLJIVANJE NA MREŽAMA

A sada te lepe fotke i video zapise objavite na mrežama i pozovite prijatelje da učine isto. Neka i oni obiđu neka nova mesta.

Neka im ruke budu zauzete, a mladi umovi aktivni i u ovim lakim, obrazovnim aktivnostima u kojima će cela porodica uživati:

-Gledajte zalazak sunca. Pitajte ih koje boje vide, podstaknite ih da razmišljaju opisima

-Čitajte zajedno knjige napolju u lepom prolećnom danu

- Iscrtajte trotoar šarenim kredama i poželite dobrodošlicu suncu

 

Proleće je. Pokrenite klince kojima je igranje igrica najinteresantnije što bi moglo da im se desi tokom dana i videćete koliko ćete se lepše, opuštenije i osećati kada se povežete i zabavite zajedno u osunčanoj prirodi.

“Proleće je čak i u gradu - proleće”

Tolstoj