Predlog aplikacija gde roditelji i deca mogu da pronađu kreativne sadržaje?

05.maj DIGITALNI RODITELJI

Roditelji često izražavaju zabrinutost zbog toga što se granica digitalnog i realnog više ne prepoznaje, pogotovo u životima naše dece, koja odrastaju u sasvim novim okolnostima u odnosu na starije generacije. Mada je sasvim prirodno da nas sve što je novo plaši, jednako je prirodno da se posle nekog vremena osmelimo i krenemo u istraživanje digitalnog, zajedno sa našom decom.Aplikacije su jedan od načina da ojačamo vezu roditelj - dete, da pokažemo interesovanja za svetove onog drugog, i volju da naučimo nove stvari.
Zato smo vam pripremili listu nekih koje možete isprobati sa najmlađima ako volite kreativne izazove :)Magic Piano
iOS/Android; freemium
Ako uživate u zvucima klavira, i rado biste se oprobali u sviranju, probajte sa ovom aplikacijom, jer možete da naučite kako svirati neke melodije, a imate i katalog pop i klasičnih muzičkih tema među kojima možete da birate one koji vam najviše prijaju.

Auxy
iOS; freemium
Ova aplikacija super je za roditelje i decu koji vole tehno muziku, a kreirate je prevlačenjem različitih alata po ekranu, možete ih i sačuvati van aplikacije i nastaviti da zajedno radite na njoj u nekim drugim programima ili aplikacijama.

Sing! Karaoke
iOS/Android; freemium
Putem ove aplikacije svoje talente za pevanje možete podeliti sa svetom ili uživati u anonimnosti izvođenja omiljenih pesama. Možete da napravite i mini takmičenje u tome ko je bolje izveo neku pesmu, a ostali članovi porodice mogu da navijaju ili proglase pobednika večeri, ukoliko se odlučite da je to najbolje vreme za zajedničko pevanje :)

Frontback
iOS/Android; free
Kao što ime otkriva, ova aplikacija pravi dve fotografije u isto vreme koristeći prednju i zadnju kameru, a onda ih kombinuje u jednu. Možete da napravite zajedničke selfije i menjate mesta na kojima se nalazite u prostoru pa da vidite šta na kraju ispadne :)

Pinterest
iOS/Android; free
Pinterest je aplikacija gde možete da pronađete more inspiracije ukoliko vas zanima dizajn ili fotografija, jer tu se nalazi sve - od lepo uređenih soba do ilustracija i inspirativnih citata. Takođe možete podeliti i svoje kreacije, na primer, ako zajedno sa decom napravite omiljen citat na pozadini koja vam se dopada :)

Autodesk SketchBook
iOS/Android; freemium
Ovo je digitalna verzija sveske za skiciranje gde možete da napravite šta god vam padne na pamet, od crteža do lepo osmišljenih beleški. Možete da se zabavite skicirajući jedni druge, omiljene predmete ili psa i mačku ako ih imate :) takođe možete i da obojite vaša mala umetnička dela.

Tynker
iOS/Android; freemium Ova apllikacija podstiče decu da razvijaju programerske veštine kroz seriju izazova gde moraju da koriste logičke veštine kako bi rešili zadatak. Takođe postoji opcija da naprave sopstvenu igru unutar aplikacije. Iako je ovo osmišljeno za decu, sigurno će biti zabavno da se i roditelji oprobaju u tome zajedno sa njima.

Naravno, na ovu listu možete dodati i neke druge aplikacije koje vama prijaju, važno je samo da se dobro zabavite, mnogo smejete, i da posle svakog zajedničkog druženja budete još bliži jedni drugima :)

Izvor liste aplikacija: Gardijan