Pitali smo klince koji im je najbolji dan na netu

07. AprilAko pitate decu, mogla bi po ceo dan da budu na netu, da igraju igrice, da četuju, šeruju, postuju… To je njihova stvarnost i u njoj se super snalaze dok god je dozirano. Često pišemo o tome šta roditelji misle i žele kada je u pitanju vreme koje klinci provode na netu, ali sada smo pitali njih jer nas ovog proleća više nego išta zanima šta je njima toliko zanimljivo i da li su im cveće, cvrkut ptica i duži dan bar malo zanimljivi :)

 

Aleksa (osam godina):

“Najbolji dan ikada mi je bio kada sam u Minecraftu napravio svet koji sam zamislio. Tata i mama nisu kapirali zašto volim tu igricu, ali kada sam im pokazao šta sam napravio, bili su oduševljeni. Bio sam mnogo srećan jer im se sviđa, a tata je rekao “Bravo, care!”.

 

Nemanja (13 godina)

“Najlepši dan mi je bio na Instagramu kada sam postavio fotku iz kuglane sa rođendana mog druga Vuka. Oborio sam sve čunjeve i neko je uspeo da slika taj momenat, a Anja je lajkovala fotku. Kad sam otišao sutradan u školu, Anja je sedela sa drugaricama i dobacila mi je “Kidaš, Nemanja!” Kad se tad nisam sapleo i prosuo po hodniku, neću nikad :)”

 

Zoja (11 godina)

“Najbolji dan koji sam provela bio je na TikToku. Moje društvo postavilo je interni izazov da snimimo video na mestu koje nije dnevna soba i svi smo tog dana bili napolju. Verali smo se po drveću, visili sa grana zakačeni nogama, prskali se u plićaku na Adi, trčali sa psima kroz šumu… I na kraju smo se našli, svi smo bili prljavi i crkli smo od umora, a od tih snimaka napravićemo mali film. Super smo se proveli i na kraju smo sedeli na klupici u parkiću i prepričavali šta se zabavno desilo. Retko izlazimo napolje da se igramo, uglavnom sedimo ispred zgrade i gledamo TikTok i Youthube, tako da je ovo bio prava prolećna radost. Mama je bila oduševljena što sam korisno provela vreme :).”

 

Milan (14 godina)

“Najbolji dan na netu je zapravo jedan dan u kuhinji sa tatom. Mama je otišla na službeni put i tata i ja smo bili prepušteni sopstvenim kulinarskim sposobnostima. Smarao sam ga da naručujemo hranu, ali on je bio uporan da spremi grašak sa mesom, špagete i musaku od tikvica. Beležio sam svaki njegov poduhvat i slao na vajber grupe familije i mami posebno. Familija je mislila da ćemo se otrovati, mama je dobila infarkt jer će morati da kreči kuhinju posle nas, ali on i ja smo se super proveli. Slušali smo njegov Pink Flojd, koji je meni uvek bio smaranje, ali kad mi je pustio “Another Brick In The Wall”, skroz sam odlepio. Shvatio sam da je tata, u stvari, na mojoj strani uvek, iako se često svađamo oko učenja :).”

 

A mi vas čekamo na našim društvenim mrežama. Pišite nam kako su izgledali vaši super dani.

A dotle, uživajte:

https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U