Pet najboljih dronova za klince

Dron je vrlo primamljiva igračka, pitanje koji je najbolji za decu nije samo pitanje koji je dron najjeftiniji (iako pristupačnost definitivno može biti faktor!). U zavisnosti od toga da li je vaše dete početnik fotograf ili kreator sadržaja koji želi neverovatne fotke iz vazduha, da li želi da doživi nalet adrenalina u trkama dronom ili samo da ima novi način igre, sastavili smo mini vodič koji će vam pomoći da nađete najbolji dron za klince.

 

Neki od najvažnijih aspekata odabira najboljih dronova za decu su bezbednosne karakteristike i uzrast. Najosnovniji dronovi su ručno kontrolisani i izgledaju kao NLO, a slede kvadrokopteri sa daljinskim upravljačima koji se kreću od malih i lakih za upravljanje do pune veličine za decu koja su stekla određeno iskustvo.

Uopšteno govoreći, dronovi su napravljeni da lete okolo iz zabave i da izvode trikove i da fotkaju i snimaju video sa daljine. Verovali ili ne, možete kupiti dron sa dobrom kamerom od 720p za samo 60 dolara,  a pri vrhu liste su dronovi sa naprednijim 1080p kamerama i video mogućnostima, koje ljudi često koriste za odmor (samo još jednom proverite lokalne zahteve gde god da idete jer se razlikuju).

Naravno, tu su i skupi dronovi napravljeni za odrasle i profesionalne fotografe i videografe. Dronovi se obično napajaju punjivim baterijama preko USB-a, a većina dolazi u paketu. Što se tiče vremena leta, ono se kreće od pet do 30 minuta, a punjenje može trajati od 30 do 90 minuta ili više.

 

Potensic A20

Mini dron kojim se lako upravlja, sasvim prilagođen deci.

Holy Stone HS330

Dečji dron koji u fokusu ima bezbednost.

Flying Spinner Toy

Bespilotna letelica kojoj nije potreban čak ni daljinski.

Ryze Tello

Najbolji izbor koji ima edukativnu vrednost.

DJI Mavic Mini SE

Najbolji izbor za celu porodicu.

 

Postoje i dobri STEM razlozi za podsticanje interesovanja za dronove: podstiče razumevanje elektronike, kompjuterskih veština i predstavlja ulaz u globalnu zajednicu. Imajući sve to na umu, izabrali smo trenutno pet najboljih dronova za klince, a vi možete istraživati dalje, stvarno ima mnogo opcija i za različite starosne grupe i za budžet.